Привремени орган у Мионици

Влада Републике Србије распустила је Скупштину општине Мионица и образовала Привремени орган за чијег председника је постављен бивши председник општине Мионица Бобан Јанковић из Српске напредне странке, која је била прва по броју одборничких мандата на последњим локалним изборима.

18

Послове из надлежности Скупштине и извршних органа општине Мионица обављаће Привремени орган до избора. Привремени орган на челу са Јанковићем има још четири члана: 2 из Српске напредне странке и по један представник из Социјалистичке партије Србије и Демократске странке.

Рад у општини Мионица обавља се по устаљеном плану и новонастала ситуација неће утицати на пројекте који су у току. Привремени орган општине Мионица ће обављати све послове из надлежности Скупштине и извршних органа до ванредних локалних избора на којима ће наши грађани имати прилику да оцене наш досадашњи рад и постигнуте резултате. Верујем да ће Мионица, уколико добијем подршку на предстојећим ванредним локалним изборима сигурно бити раме уз раме са најразвијенијим општинама у Србији. - рекао је Јанковић

АКЦИЈА САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА-ПРСЛУЦИ И ПРИРУЧНИЦИ ЗА ПРВАЧИЋЕ

bezbednost u saobracaju7

Савет за безбедност саобраћаја општине Мионица је организовао акцију поделе светлоодбојних прслука и приручника за правилно понашање деце у саобраћају свим овдашњим првачићима. Акција је организована у циљу повећања безбедности деце у саобраћају, а за малишане који су ове године први пут сели у школске клупе организована је и теоријска и практична настава о правилном понашању у саобраћају.

Нама је безбедност деце у саобраћају најбитнија и због тога локална самоуправа чини све што је у њеној моћи да не би дошло до нежељених ситуација. Едукација је веома важна и због тога је одлучено да савет за безбедност саобраћаја организује предавање о правилима понашања у саобраћају за наше ђаке прваке-рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је присуствовао овој акцији.

ОДРЖАНА 64. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Општинско веће општине Мионица је на својој 64. седници дало сагласност на Правилник о организацији и систематизацији послова Јавног комуналног предузећа ''Водовод Мионица'' и то на основу Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему општине Мионица за 2017. годину. На овој седници је утврђен и предлог Одлуке о давању овлашћења ЈКП ''Водовод Мионица'' за подношење захтева у обједињеној процедури пред Општинском управом Мионица, који је достављен Скупштини на даље разматрање и усвајање. Такође, донете су између осталог и две одлуке које се тичу Предшколске установе ''Невен''. Једна се односи на давање сагласности на радно време мионичке васпитно-образовне установе од 6 до 17 часова, а друга на давање сагласности за упис до 20 процената више деце од броја који се уписује у васпитне групе у складу са критеријумима које прописује ресорно Министарство. Општинско веће је у даљем раду за вршиоца дужности начелника Општинске управе Мионица поставило Горана Рангелова, дата је сагласност на покретање поступка давања у закуп два локала на мионичкој Зеленој пијаци и донета је Одлука о давању на привремено коришћење пословних просторија и опреме за потребе рада јавно бележничке канцеларије у Мионици.

downloads1 45

УСВОЈЕН ЛОКАЛНИ АНТИКОРУПЦИЈСКИ ПЛАН ОПШТИНЕ МИОНИЦА

Скупштина општине Мионица је на седници одржаној 12. септембра донела Одлуку о усвајању Локалног антикорупцијског плана (ЛАП) општине Мионица 2017-2022. Локални антикорупцијског план и Одлуку о усвајању можете преузети овде.

УСЛУГЕ ЈАВНОБЕЛЕЖНИЧКИХ ОВЕРА СРЕДОМ У МИОНИЦИ

Грађани ће од 13. септембра сваке среде од 9 до 15 часова моћи да у Мионици обаве све врсте овера које ради јавни бележник (нотар). Општина је у циљу обезбеђивања јавнобележничких услуга у Мионици уступила на коришћење просторије у објекту поред кошаркашког игралишта у којима ће бити смештена канцеларија нотара. Услуге издавања потврда о животу и солемнизације уговора о промету непокретности ће се и даље обављати у јавнобележничкој канцеларији у Ваљеву у Улици војводе Мишића број 53. Контакт телефон за све информације је 014/500 178.

img 9160r

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту