Обавештење о квалитету и здравствено/хигијенској исправности воде на јавној чесми у Бањи Врујци

У извештају  Завода за јавно здравље Ваљево од 21.03.2018. утврђено је да вода узоркована са јавне чесме у Бањи Врујци задовољава прописани квалитет и хигијенску исправност воде за пиће.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ У МИОНИЦИ

img 2589

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је јуче у пратњи државног секретара МУП-а Биљане Поповић Ивковић и директора полиције Владимира Ребића посетио Мионицу. Стефановић је овом приликом у скупштинској сали зграде Општине разговарао са руководством локалне самоуправе, челницима овдашње полицијске станице и грађанима о стању безбедности и другим питањима од значаја за мионичку општину.

Важно ми је да са људима директно разговарам и да од грађана чујем шта су им приоритети и шта можемо да урадимо како би им помогли да квалитетније живе. Сарадња локалне самоуправе и Министарства унутрашњих послова на нивоу oпштине је веома добра и драго ми је да су посвећени заједничком раду на идентификовању свих изазова. У претходној години смо у општини Мионица постигли значајно смањење броја кривичних дела, што је допринело да се грађани осећају безбедније и да се укупна безбедносна ситуација у Колубарском округу побољша. Остало нам је још доста ствари да урадимо везано за набавку ватрогасних возила, даљу набавку униформи за људе из полиције, али хоћемо и да заједно са локалном самоуправом радимо на довођењу нових инвестиција, као и на пројектима постављања видео надзора, боље контроле школских дворишта и свега што може да буде битно за откривање извршилаца кривичних дела и побољшање безбедности свих грађана-рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Први човек мионичке општине Бобан Јанковић је похвалио рад Министарства унутрашњих послова и нагласио:

Имамо квалитетну статистику која показује да је из године у годину све мањи број кривичних дела, а и стање безбедности саобраћаја је све боље-рекао је Јанковић, захваливши се Сектору за ванредне ситуације и хеликоптерској јединици на ефикасном гашењу великог шумског пожара који је августа прошле године захватио падине Маљена и Сувобора.

 

 • IMG 2707
 • IMG 2716
 • IMG 2559
 • IMG 2574
 • IMG 2578
 • IMG 2584
 • IMG 2589
 • IMG 2604
 • IMG 2625
 • IMG 2650
 • IMG 2680
 • IMG 2707
 • IMG 2716
 • IMG 2559
 • IMG 2574
 • IMG 2578
 • IMG 2584
 • IMG 2589
 • IMG 2604
 • IMG 2625
 • IMG 2650
 • IMG 2680

ШКОЛА ФОТОГРАФИЈЕ ЗА ОСНОВЦЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ У МИОНИЦИ

Под покровитељством општине Мионица, у организацији Центра за образовање и развој јуче је у Мионици почела бесплатна школа фотографије за ученике основне и средње школе. Од марта до маја, уз помоћ професионалног фотографа Ђорђа Ђоковића, полазници ће имати прилику да се упознају са фотографијом кроз предавања и практични рад. Програм се састоји од четири дела: теоријских предавања, практичног рад, критичке радионице и изложбе фотографија.

djdj1

Према Ђоковићевим речима, на самом крају Школе фотографије, у мају, биће организована изложба фотографија свих полазника, који ће имати прилику да учествују у вршењу селекције и обраде фотографија и у организацији комплетне изложбе.

Циљ није направити од деце професионалне фотографе, већ помоћи им да лакше и боље прикажу оно што виде као интересантно, и научити их како да се изразе кроз фотографију. Током Школе полазници ће имати прилику да виде како изгледа и како се ради са професионалном фото опремом, и што је најбитније да науче како да направе технички добру фотографију са опремом којом располажу – истакао је Ђорђе Ђоковић.

djdj2

Поред школе фотографије која се оржава у Центру за образовање и развој „Мионица“, у оквиру пролећног циклуса биће одржани и други бесплатни програми, као што је курс енглеског језика А1.2 ниво, курс информатике за одрасле и семинари и предавања о родитељству.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЗИВУ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА

regionalni stambeni program 696x456

Обавештавамо сва заинтересована лица да у поступку набавке радова за изградњу вишепородичних стамбених објеката, могу преузети Обавештење о покретању јавне набавке на следећем линку.
Наручилац у поступку набавке је имплементациони партнер на пројекту Програма стамбеног збрињавања у Републици Србији, ,,Јединица за управљање пројектима у јавном сектору“ д.о.о. Београд.

Средства за набавку су обезбеђена из донаторских средстава, којима управља Банка за Развој Савета Европе.

МАНИФЕСТАЦИЈА ''ДАНИ ЕДУКАТИВНОСТИ МЛАДИХ ЗА ПРЕДУЗЕТНИШТВО И ИНОВАЦИЈЕ''

pobednicka ekipa sa predsednikom opstine bobanom jankovicem i direktorkom rajkovacke skole olgom petrovic

Под покровитељством Савеза проналазача Србије и општине Мионица у Културном центру је јуче у оквиру манифестације ''Дани едукативности младих за предузетништво и иновације'' одржано такмичење младих у представљању бизнис идеја. Надметало се седам екипа основаца и средњошколаца из мионичких образовних установа, које су имале задатак да осмисле и представе своје пословне идеје из области пољопривреде, туризма и производње и прераде хране. Прву награду - лап топ освојила је екипа ОШ ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић за пројекат ''Производња еколошких РАЈских сапуна'', док су друго и треће место припали екипама ученика осмог разреда издвојеног одељења мионичке ОШ ''Милан Ракић'' у Доњој Топлици и Средње школе Мионица. Награде је уручио председник мионичке општине Бобан Јанковић, који је честитао такмичарима на добро осмишљеним и презентованим предузетничким идејама и изразио очекивање да ће манифестација прерасти у традиционалну, а присутнима су се се обратили и државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Републике Србије Иван Бошњак и заменик председника Савеза проналазача Србије Слободан Симић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту