ПОТПИСАН УГОВОР О ЗАВРШЕТКУ РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ СПОРТСКЕ ХАЛЕ

У кабинету председника Општине Бобана Јанковића 16. августа је потписан Уговор о завршетку радова на изградњи спортске хале у Мионици са предузећем ALFACO INŽENJERING doo из Чачка. Вредност уговорених радова је 113,76 милиона динара, док је рок за завршетак 150 дана од дана увођења у посао. Очекује се да ће радови почети у наредних пар дана, а према речима председника мионичке општине Бобана Јанковића значај овог пројекта за локалну заједницу је немерљив.

ugovor potpisan u kabinetu predsednika jankovica

Завршетком спортске хале отварамо пут да свим нашим суграђанима обезбедимо нове квалитетне и разноврсне спортске садржаје које до сада нисмо имали. Мионица ће постати место окупљања многобројних спортиста и рекреативаца у једној од најсавременијих спортских хала у Србији. Након завршетка хале креће се у изградњу националног рукометног тренинг центра у којем ће се обезбедити услови за обављање припрема професионалних спортиста из земље и иностранства-нагласио је Јанковић.

За завршетак спортске хале чија је изградња кренула пре две и по деценије Министарство омладине и спорта је определило 44 милиона динара, док је остатак финасијских средстава обезбеђен из буџета општине Мионица.

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ЗБОГ СУШЕ

У циљу предузимања мера заштите угроженог становништва од последица велике суше проглашава се ванредна ситуација на делу територије општине Мионица, и трајаће до отклоњења последица насталих елемнтарном непогодом.

Пун текст одлуке можете преузети овде.

ИНТЕНЗИВИРАЈУ СЕ АКТИВНОСТИ НА ИЗГРАДЊИ МОСТА НА ТОПЛИЦИ

Интензивирају се активности у вези са дуго очекиваном изградњом моста на реци Топлици на државном путу II A реда Мионица-Боговађа-Жупањац који је срушен у поплавама 2014. године. Наиме, у петак 11. августа је објављен јавни позив за избор извођача радова који ће бити отворен до 28. августа. Пројекат се финансира средствима Европске уније, а спроводи га Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге у Србији (УНОПС).

Према речима пројект менаџера Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге Бојана Ковачевића пројектни задатак подразумева изградњу новог моста са регулацијом речног корита и прилазног пута објекту, док сам почетак радова зависи од успешности спровођења тендера и завршетка поступка прибављања грађевинске дозволе. Од рушења моста на Топлици, саобраћај се овим правцем одвија обилазницом на којој је река премошћена водопропустима.

downloads1 40

У ЧЕТВРТАК ПОЧИЊУ "ВРУЈАЧКИ ИЗВОРИ"

У Бањи Врујцу 17. и 18. августа се одржава традиционалана манифестација „Врујачки извори“, чији су организатори мионичка општина и Туристичкa организацијa. Овај сабор народног стваралаштва је постао традиционална манифестација мионичког краја. После првог дана манифестације, који је резервисан за познату поп певачицу Александру Радовић, у петак је вече посвећено фолклорним ансамблима, који ће се од 20 часова представити врујачкој публици.

poster2

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту