РЕКОНСТРУКЦИЈА СЕМAФOРИЗОВАНЕ РАСКРСНИЦЕ У ЦЕНТРУ МИОНИЦЕ

downloads1 70

У оквиру активности Савета за безбедност саобраћаја општине Мионица, јуче је почела реконструкција семафоризоване раскрснице у центру Мионице. У току су радови на замени постојећих стубова и лантерни, као и поправка оштећења и постављање нових семафорских и конзолних стубова. Ови радови се спороводе у складу са Планом активности Савета за безбедост саобраћаја и имају за циљ унапређења безбедности саобраћаја на територији општине Мионица.

 

ДЕЛЕГАЦИЈА БРАТСКЕ ОПШТИНЕ ДЗЕРЖИНСКА ОБЛАСТ ИЗ РУСИЈЕ У ПОСЕТИ МИОНИЦИ

Делегација Дзержинске области, руске општине у региону Калуга са којом је општина Мионица јула прошле године потписала Споразум о братимљењу, боравила је од 15. до 17. маја у званичној посети Мионици. Осмочлану руску делегацију предводио је први човек Дзержинске области Андреј Пичугин, а гости су након састанка са челницима овдашње локалне самоуправе, у пратњи председника мионичке општине Бобана Јанковића и његових сарадника посетили привредне субјекте, фабрике ''ФИМА'' и ''Емка'' у Мионици, фабрике воде ''ВОДАВОДА'' у Бањи Врујци и ''Миони'' у Кључу, као и Млекару ''Качаревић'' и фарму млечних крава Стојадина Читаковића у Горњем Мушићу. Организован је и обилазак Ваљева, Бање Врујци и музејског комплекса родне куће војводе Живојина Мишића у Струганику. У част гостију из Русије у среду је у великој сали Културног центра одржано Вече руско-српског пријатељства уз учешће глумаца Народног позоришта из Београда Иване Жигон и Лепомира Ивковића и чланова певачког друштва ''Србски православни појци'' из Београда и ''Студија М'' из Ваљева. Истовремено, у Галерији Културног центра је приказана изложбена поставка слика руских уметника са недавно одржане ликовне колоније ''Колут Мандић'' у Бањи Јунаковић код Апатина. Последњег дана боравка чланови руске делегације су имали радни састанак са представницима управе и привредницима Колубарског округа и обишли погон ''Агранеле'' у Шушеоци.

Одлични односи Русије и Србије, који су додатно унапређени недавном посетом председника Вучића Русији и присуствовањем прослави Дана победе, додатно нас подстичу да интензивно развијамо сарадњу Мионице и Дзержинске области. Следећи корак је повезивање читавог Колубарског округа са општинама и градовима из региона Калуга на обострану корист- изјавио је председник мионичке општине Бобан Јанковић након радног састанка начелника Колубарског округа Горана Миливојевића, представника Регионалне привредне коморе Ваљево, Града Ваљева, општина Мионица, Лајковац, Љиг и Осечина и привредника ваљевског краја са делегацијом Дзержинске области.

 

УРУЧЕНА ДЕЧИЈА АУТО-СЕДИШТА

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је јуче на пригодној свечаности у сали СО Мионица уручио ауто-седишта родитељима мионичких малишана. На основу усвојеног Програма расподеле средстава из буџета намењених за развој и унапређење безбедности саобраћаја на путевима општине Мионица у 2018. години набављено је 60 седишта која су намењена деци узраста од 6 месеци и старијој. Подели дечијих ауто-седишта претходила је теоријска и практична обука о коришћењу и постављању безбедносних система за децу у возилу, коју су организовали активисти удружења ''Зелени талас'' из Београда.

downloads1 69

ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ МОСТ ПРЕКО СУВОБОРСКЕ РЕКЕ

Јуче је пуштен у саобраћај мост преко Сувоборске реке у Планиници на путу Козомор – Планиница. Укупна вредност радова на изградњи новог моста је 13,7 милиона динара и у потпуности је финансиран од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима у оквиру Програма отклањања последица мартовских поплава из 2016. године. Радове на изградњи новог моста и пута у његовој непосредној зони, као и регулацији дела речног корита извело је ваљевско предузеће ''Комград''.

thumb suvoborska2

Током ове године планира се изградња још једног моста на Сувоборској реци у Планиници. Пројектна документација је припремљена и следи расписивање јавне набавке за извођење радова.

''ЗЕБРА'' ИСПРЕД МИОНИЧКОГ ВРТИЋА

Академски сликар и наставник ликовне културе Милоје Митровић из Ваљева је прошле суботе својом ''зебром'' украсио пешачки прелаз испред Предшколске установе ''Невен'' у Улици др Аце Обрадовића у Мионици. Ово је јубиларна 50. ''зебра'' у његовом опусу уличног стваралаштва широм земље и иностранства. Митровић је истог дана одржао и час са малишанима из мионичког вртића која су на картонима исцртавали своје зебре.

downloads2 12

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту