НАЈБОЉИ ЂАЦИ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ЈАНКОВИЋА

Председник Општине Бобан Јанковић је у свом кабинету организовао традиционални пријем за најбоље мионичке осмаке и средњошколце, који су за постигнуте резултате од локалне самоуправе и ове године награђени летовањем. Овогодишња дестинације је Грчка у чијем ће туристичком месту Лептокарији, подно митског Олимпа, Мионичани боравити десет дана. На овом путовању тринаесторо мионичких одликаша из ОШ ''Милан Ракић'' Мионица, ОШ ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић и Средње школе Мионица ће пратити наставница енглеског језика Мирјана Милиновић.

mionicki odlikasi sa predsednikom opstine bobanom jankovicem

На пријему у свом кабинету председник Јанковић је у име Општине и у своје лично име честитао свим ученицима на изузетном успеху у учењу и владању у протеклој школској години, чиме су дали прави пример да се предан рад увек исплати.

Локална самоуправа низом активности наставља да спроводи пројекат унапређења услова образовања. До сада смо обезбедили бесплатне комплете уџбеника за све ђаке прваке са територије Општине, бесплатан превоз за ученике и бесплатан улаз за основце на базене у Спортском центру ''Лепеница''. Поред тога, значајни пројекти су свакако и предстојећи радови на реконструкцији зграде Основне школе ''Милан Ракић'' у Мионици и завршетку изградње спортске хале-нагласио је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ О ЗАКОНУ О ЈАВНИМ НАБАВКАМА

Центар за образовање и развој ''Мионица'' је у сарадњи са општином Мионица и Средњом школом организовао четврто по реду предавање за запослене у локалној самоуправи у циклусу обука под називом ''Јачање капацитета и професионалних компетенција запослених у јединици локалне самоуправе'' које организује мионички Центар за образовање и развој. На тему ''Закон о јавним набавкама'' говорио је гост предавач Бранко Љубоја, правни експерт за ову област и сарадник Сталне конференције градова и општина на већем броју пројеката. Запосленима у мионичкој локалној администрацији, јавним установама и предузећима који се баве јавним набавкама гост предавач је презентовао основне појмове овог Закона са посебним акцентом на његове последње измене, проблеме у примени и правце у којима ће се прописи мењати у будућности. Љубоја је у уводном излагању посебно истакdownloads1 34ао да се на јавне набавке односи једно читаво поглавље у приступним преговорима са Европском унијом (Поглавље 5), што најбоље говори о значају ове области.

ПРЕДАВАЊЕ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ-''ВЕШТИНА КОМУНИКАЦИЈЕ И РЕШАВАЊЕ КОНФЛИКАТА''

Центар за образовање и развој ''Мионица'' је у сарадњи са општином Мионица и овдашњом Средњом школом организовао четврто по реду предавање у циклусу обука за запослене у локалној самоуправи под називом ''Јачање капацитета и професионалних компетенција запослених у јединици локалне самоуправе''. Тема је била везана за вештину комуникације и решавање конфликата, а гост предавач Татјана Драгосавац је присутне у сали мионичке средњошколске установе упознала са вештинама, средствима и методама којима се унапређује и оплемењује пословна комуникација и превазилазе конфликти. Такође, кроз неколико студија случаја и примера добре праксе дати су практични савети о успешној примени комуникационих метода и инструмената којима се унапређује ефикасност пословних састанака, начин комуникације путем електронске поште и у циљу смиривања напетости при ''тешким'' пословним разговорима.

sa predavanja

СТИГЛИ СПОРТСКИ РЕКВИЗИТИ ЗА ОСНОВЦЕ - КРЕЋЕ ПРОГРАМ ''СПОРТ У ШКОЛЕ''

Савез за школски спорт је крајем прошле и почетком ове седмице уступио спортске реквизите општини Мионица, односно ОШ ''Милан Ракић'' Мионица и издвојеном одељењу у Брежђу ОШ ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић , чиме је практично отпочела реализација програма ''Спорт у школе'' који ће се на подручју мионичке општине спроводити најмање у наредне четири године. Програм ће се реализовати кроз часове тренинга и рад са децом у школским фискултурним салама у Мионици и Брежђу, а спроводиће га професори физичког васпитања Горан Ђукић и Ивана Ћирић у оквиру ваннаставних активности са млађом и старијом групом основаца два пута недељно у трајању од по два школска часа.

Спортске реквизите основцима је уручио председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је ученицима пожелео да им донесу пуно забавних тренутака и буду од користи у очувању и унапређењу здравственe културe. Такође је истакао да је физичка активност од пресудног значаја за правилан психофизички развој сваког детета.

''Спорт у школе'' је пројекат намењен деци узраста од првог до четвртог разреда основне школе који финансира Министарство омладине и спорта под пуном подршком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а спроводи га Савез за школски спорт Србије.

 

ПРВО ЗВАНИЧНО ОКУПЉАЊЕ ЧЛАНОВА КЛУБА ЉУБИТЕЉА КЊИГЕ-ВЕЧЕ ЉУБАВНЕ ПОЕЗИЈЕ

Чланови Клуба љубитеља књиге који је недавно основан под окриљем мионичке Библиотеке ''Милован Глишић'' синоћ су имали прво званично окупљање. Тридесетак заљубљеника у писану реч је уживало у вечери посвећеној љубавној поезији, коју је својим наступима на акустичној гитари употпунио талентовани гитариста Енес Љајић. Овом приликом стихове домаћих и страних поета говорили су чланови Клуба, професорке књижевности Гордана Атић и Катарина Чарапић, као и Катарина Атић, Предраг Живковић и директорка Библиотеке Весна Марковић, а представљени су и поетски радови две Мионичанке, Наде Ђорђевић и Светлане Каљевић.

downloads1 27

Према речима директорке Библиотеке ''Милован Глишић'' Весне Марковић, окупљања на којима ће се читати поезија, кратке приче и приповетке и дискутовати о прочитаним делима биће организована најмање једном месечно, а планиране су и пројекције филмова и дружење са књижевницима.

downloads2 5

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту