ЗАВРШЕН ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС НА ТЕМУ СВЕТОСАВЉА У ОРГАНИЗАЦИЈИ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ МИОНИЦА

Најбољи радови Драгице Милошевић и Кристине Ускоковић

Средња школа Мионица је поводом школске славе Савиндана другу годину за редом организовала Светосавски литерарни конкурс, на којем су право учешћа имали ученици седмог и осмог разреда са подручја општине Мионица и мионички средњошколци.

Жири који су чиниле професорке енглеског и српског језика Ивана Стефановић и Слађана Јевремовић и директорка Средње школе Катарина Чарапић је прву награду у конкуренцији средњошколаца доделио ученици првог разреда Драгици Милошевић. Друга и трећа награда су припале ученику трећег разреда Ивану Живановићу и ученици првог разреда Милици Средојевић. Најбоље радове код основаца имале су ученице седмог разреда, а за победницу је проглашена Кристина Ускоковић, испред Тамаре Теофиловић и Јоване Коларевић. Проглашење победника и додела награда су уприличени у Средњој школи у оквиру светосавске приредбе, када су победници конкурса прочитали своје радове инспирисане ликом и делом Светог Саве. Награђеним ауторима су овом приликом уручене књиге и новчане награде које су обезбедили спонзори ''Микула Комерц'' и ''Дуња Д'' из Мионице, а сви основци који су узели учешће на конкурсу су добили и ваучер за бесплатан оброк у Средњој школи Мионица током једне школске године који ће моћи да искористе уколико постану ђаци ове образовне установе.

"Иако је Средња школа Мионица образовна установа која остварује наставу кроз подручја рада са акцентом на област економије, велику пажњу посвећујемо неговању матерњег језика. Радује нас што је ове године пристигао већи број радова у односу на претходну, као и креативност коју су деца испољила" – нагласила је приликом доделе награда професорка Средње школе Мионица Ивана Стефановић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту