ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ЗБОГ СУШЕ

У циљу предузимања мера заштите угроженог становништва од последица велике суше проглашава се ванредна ситуација на делу територије општине Мионица, и трајаће до отклоњења последица насталих елемнтарном непогодом.

Пун текст одлуке можете преузети овде.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ-УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА

Скупштина општине Мионица је на седници одржаној у петак 28. јула донела Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Мионица за 2017. годину. Образлажући пред општинским парламентом предлог трећег ребаланса буџета за текућу годину, руководилац Одељења за финансије Општинске управе Кристина Чарапић је нагласила да је један од главних разлога за ребаланс увећање планираних средстава за пројекат завршетка радова на изградњи спортске хале на основу спроведеног преговарачког поступка са првобитних 100 на 114 милиона динара, од чега је 44 милиона учешће Министарства омладине и спорта. Такође, на основу уговора Општине и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије уводи се нова позиција у буџету за економско оснаживање домаћинстава избеглих лица кроз доходовне активности у износу од милион динара, од чега је учешће Комесаријата 950.000, а учешће мионичке општине 50.000 динара. Овом Одлуком је планиран и нови пројекат асфалтирања локалних и некатегорисаних путева на територији Општине у износу од 13 милиона динара, уводи се нова позиција изградње тротоара дуж једне ивице пута Берковац-Горња Топлица коју ће финансирати локална самоуправа и Министарство привреде у укупном износу од 6,5 милиона динара и планира се пројекат реконструкције сеоских домова у Табановићу, Команицама и Радобићу у износу од 1,85 милиона динара. Одлуком о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Мионица за 2017. годину, планирани буџетски расходи износе нешто више од 831,4 милиона динара .

downloads1 35

На овој седници је усвојен и Извештај о извршењу буџета општине Мионица за период јануар-јун 2017. године, донета је Одлука о максималном броју запослених на неодређено време у систему општине Мионица за текућу годину, као и Одлука о утврђивању Споразума о успостављању сарадње општине Мионица са општином Дзержинска област у Руској Федерацији. У даљем раду, Скупштина је донела Одлуку о прихватању Уговора о конверзији потраживања Општине према ХК ''Крушик'' у основни капитал ваљевске холдинг команије, дата је сагласност на прве измене и допуне годишњег програма рада за ову годину Заједничког центра за социјални рад ''Солидарност'' за општине Љиг, Лајковац и Мионица, за вршиоца дужности директора Центра за образовање и развој ''Мионица'' именована Ива Николић из Ваљева, а за нове чланове Управног одбора ове установе и Школског одбора Средње школе Мионица Милош Бељић из Мионице и Јасмина Павловић из Маљевића.

ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ЈУЧЕ ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЕДНИЦА СО МИОНИЦА

Дан општине Мионица и дан рођења војводе Живојина Мишића, 20. јул, обележен је јуче свечаном седницом Скупштине општине Мионица у сали Културног центра. Овом приликом се присутнима обратио председник општине Мионица Бобан Јанковић истакавши да локална самоуправа мора радити у служби грађана чији су сервис и како би решавали њихове свакодневне проблеме, уважили њихове захтеве и потребе, а општину унапредили и створили место у којем ће људи остајати, радити и стварати своје породице.

obracanje predsednika opstine mionica na svecanoj sednici so mionica

Када бих рекао да сам задовољан не бих био искрен, али у последњих неколико година заједно смо покренули много тога, наставићемо тим темпом и убудуће све док наше место не буде достојно војводе Живојина Мишића. Ово је тек почетак, следе нам значајни, капитални пројекти који ће бити преломна тачка у развоју наше општине – истакао је између осталог овом приликом први човек мионичке општине.

САОПШТЕЊЕ СТРУЧНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ОЦЕНУ ГОДИШЊИХ И ПОСЕБНИХ ПРОГРАМА КОЈИМА СЕ ЗАДОВОЉАВАЈУ ПОТРЕБЕ И ИНТЕРЕСИ ГРАЂАНА У ОБЛАСТИ СПОРТА

Поштујући одредбе новог Закона о спорту који је ступио на снагу 16. фебруара 2016. године, Општинско веће општине Мионица је на основу Правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Мионица донело на предлог Стручне комисије Решења о одобравању годишњих програма за организације у области спорта на подручју Општине у 2017. години. Буџетом општине Мионица за финансирање годишњих и посебних програма организација у области спорта за 2017. годину је опредељено укупно 9 милиона динара.

Као најстаријем и најпознатијем спортском колективу на подручју општине Мионица, Фудбалском клубу ''Рибница'' Мионица је за 2017. годину опредељен законски максимум од 20 процената од укупних средстава за ову намену, односно, износ од 1.800.000,00 динара. Закључно са 12.07.2017. године из буџета општине Мионица Фудбалском клубу ''Рибница'' Мионица је извршен пренос средстава у износу од 1.299.500,00 динара на име финансирања годишњег програма Клуба.

До краја 2017. године Фудбалском клубу ''Рибница'' из буџета општине Мионица могу бити пренета средства у износу од 500.500,00 динара, колико је дозвољено по Закону и локална самоуправа и њени органи ће се тога стриктно придржавати, као и одредби Правилника о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Мионица да се спортском удружењу не могу пренети нова средства док не оправда утрошак претходно добијених средстава из буџета.

Како општина Мионица није оснивач Фудбалског клуба ''Рибница'', Општина нема овлашћења да води кадровску политику и финансијско пословање Клуба. Фудбалски клуб ''Рибница'' Мионица су пре скоро једног века основали грађани и зато има статус удружења грађана у области спорта. Фудбалски клуб ''Рибница'' има потпуну аутономију у свом раду и избору органа управљања Клуба, то јест, Скупштине, Управног одбора, Надзорног одбора, Председника Клуба , а општина Мионица ће финансирати делатности како Фудбалског клуба ''Рибница'', тако и других организација у области спорта у општини Мионица искључиво поштујући законске одредбе и у складу са могућностима.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту