БУДУЋИМ РОДИТЕЉИМА ПОДЕЉЕНА БЕЗБЕДНОСНА СЕДИШТА

Агенција за безбедност саобраћаја, општина Мионица и Савет за безбедност саобраћаја општине Мионица су јуче у сали Скупштине општине организовали обуку за правилну употребу безбедносних дечијих ауто седишта, а након тога су присутним родитељима подељена безбедносна седишта која су обезбедиле Агенција и мионичка општина. У до последњег места испуњеној скупштинској сали презентацију и обуку намењену родитељима мионичких малишана и онима који ће то постати у блиској будућности одржали су представници Агенције за безбедност саобраћаја и то координатор за сарадњу са локалним самоуправама Лидија Станојевић, начелник одељења за превенције Душко Пешић и начелник одељења за локалне самоуправе Бранко Стаматовић, као и представници удружења ''Родитељ'' из Београда и Темерина.

sedista 1

Присутнима се у име домаћина обратио председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је истакао да локална самоуправа ове године први пут родитељима са територије Општине бесплатно дели дечија ауто седишта у циљу унапређења безбедности саобраћаја на путевима и додао да ће и убудуће подржаватити све пројекте које Агенција реализује.

sedista 1 12

Захваљујући доброј сарадњи коју са Агенцијом за безбедност саобраћаја први пут спроводимо ову изузетно корисну, едукативну и подстицајну акцију која је значајна како за локалну самоуправу и мионичке родитеље, тако и за подизање општег нивоа безбедности у саобраћају. Ова акција је само једна од активности које ћемо у наредном периоду предузимати на пољу безбедости у саобраћају-рекао је Јанковић.

sedista 1 10

Начелник одељења за превенције Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић је у уводном делу нагласио да је општина Мионица у последње време направила важне кораке ка унапређењу безбедности саобраћаја, а један од њих је и учешће у овом пројекту који се реализује у 20 локалних самоуправа у Србији.

sedista 1 8

Поред теоријске обуке одржана је и практична обука о постављању ауто седишта у возилу, јер подаци указују на то да велики број родитеља не поставља дечје ауто седиште у свом аутомобилу по инструкцијама произвођача, па је такво небезбедно. Представљени су и статистички подаци Агенције, зашто је важно коришћење ауто седишта, како правилно изабрати ауто седиште, приказани су начини везивања у односу на узраст детета, а подељени су и приручници за родитеље о заштити деце у возилу.

sedista 1 5

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту