ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О БРАТИМЉЕЊУ МИОНИЦЕ И КАЛУШКЕ ОПШТИНE ДЗЕРЖИНСКА ОБЛАСТ

Чвршће везе са Русијом

 

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и први човек општине Дзержинска област Андреј Пичугин су приликом посете мионичке делегације овој руској општини у Области Калуга потписали Споразум o братимљењу који подразумева сарадњу у областима културе, образовања, туризма, индустрије, пољопривреде, трговине и другим сферама. Свечаном потписивању су присуствовали и губернатор Области Калуга Руске Федерације Антолиј Артамонов, као и амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић. Потписници Споразума су се сагласили да међу нашим народима постоји пријатељство већ вековима и да ће се још више развијати, а да је важно да се добри политички односи две земље сада употпуне још бољом економском сарадњом.

ru1 ru2 ru3 ru4

Руски медији о потписивању споразума

Губернатор Артамонов, који важи за једног од ближих сарадника председника Руске Федерације, нагласио је да историјске прилике никад не могу да наруше добре односе српског и руског народа, које ће Мионица и Калуга употпунити економском и сарадњом у другим сферама.

- Очекујем да ће наше пријатељство бити употпуњено успостављањем пуне сарадње у различитим областима привредног и друштвеног живота. Током састанака разговарали смо и о конкретној сарадњи у сфери туризма привреде и пољопривреде, а сама реализација те сарадње би донела једну нову еру, не само у општини Мионица и Колубарском округу, него и шире. Већ је договорена посета руских привредника половином октобра ове године.- рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић на радном састанку са представницима руске делегације.

Делегација мионичке општине је током боравка у Русији обишла индустријска и пољопривредна предузећа Области Калуга, присуствовала реконструкцији важног догађаја из руске историје – Великог стајања на реци Угри и посетила бројне кулурно-историјске знаменитости.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту