СРЕДЊА ШКОЛА УГОСТИЛА ГАСТРО-МАЈСТОРА БОЖИДАРА МИОДРАГОВИЋА

Савети за будуће куваре

Мионички средњошколци који похађају куварски смер су јуче имали прилику да упознају гастро-мајстора Божидара Миодраговића из Бјеловара, интернационалног судију на гастрономским такмичењима, члана Удружења кувара Хрватске, председника бјеловарског удружења и почасног члана Асоцијације шефова-кувара Србије. Миодраговић је у Мионици боравио на позив младих професора на куварском смеру Александра Павловића и Небојше Пешовића који су током прошле године били део кулинарског тима Србије на међународним такмичењима.

Фото: Божидар Миодраговић

Будући кувари су од гастро-мајстора могли да чују низ корисних савета, од тога како се организује куварство у великим системима, до констатације да квалитетног кувара одликују добра идеја и машта, али и уредност и способност да се од расположивих намирница направи врхунско јело уз што мање отпада. Гост је у разговору са мионичким ђацима посебно нагласио да се без квалитетних намирница не може припремити квалитетно јело.За оне који одлуче да се самостално баве овом делатношћу, савет је да добро пораде на медијској промоцији без које је пут до успеха много тежи.

Миодраговић је на крају дружења понудио помоћ у припремању куварског тима Средње школе за учешће на предстојећем Балканском купу, директорки Средње школе Катарини Чарапић и професорима куварства Александру Павловићу и Небојши Пешовићу је уручио признања почасних чланова Удружења кувара Бјеловара, док је двојици амбициозних колега уручио и почасне ленте ове организације.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту