Мионички сточари упознати с могућностима развоја млекарства кроз примену нових технологија

img 7781

Пољопривреда је уз туризам један од најважнијих развојних приоритета Мионице. Под покровитељством општине у Културном центру је за мионичке пољопривреднике организовано предавање о развоју млекарства. Предавање је одржао доктор биотехнологије Драгомир Јеремић, некадашњи професор на Универзитету у Бечу.

img 7808

Такође, свим учесницима бесплатно су уручена и ротациона светла и троуглови од Савета за безбедност саобраћаја Мионице.
Председник општине Мионица Бобан Јанковић оценио је ово предавање као веома корисно за пољопривреднике.

20210519 132849

Наш крај је пољопривредни крај. Аграром се бави трећина Мионичана. Имамо 1.960 газдинстава. И зато морамо улагати у пољопривреду. Кроз програме које општина реализује, а уз помоћ Министрства пољопривреде опредељено је 16.8 милиона динара за подстицај и развој пољопривреде у општини Мионица – рекао је Јанковић.

Доктор биотехнологије Драгомир Јеремић говорио је о могућностима и потенцијалима унапређења млекарства кроз примену нових технологија и другачију, побољшану исхрану.

20210519 132909

Сигуран сам да ће данашње предавање помоћи нашим млекарима да унапреде своју производњу. Настојимо да организујемо што више предавања за наше пољопривреднике како бисмо имплементирали све нове технологије и методе. Само ове године 20 младих пољопривредника из Мионице је добило је по 1.5 милиона динара за развој пољопривреде - казао је Јанковић.

Општина Мионица је у последње три године уложила 20 милиона динара за јачање и унапређење пољопривреде и сеоских домаћинстава. У истом периоду, мионички пољопривредници су остварили право на више од 116 милиона динара кроз програме ресорног министарства.

img 7819

    Мионица

    Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

    Војвода Живојин Мишић

    Контакти

      Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
      014/3422-020
      014/3422-241
     

    Ул. Војводе Мишића бр.30

    14242 Мионица

    Будите у контакту