БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА СВЕ ЂАКЕ ПРВАКЕ У МИОНИЦИ

 mionicki prvaci

Свим мионичким првацима, по пети пут заредом, општина Мионица обезбедила је бесплатне уџбенике. Уписано је 98 првака, а за овај програм буџетом је опредељено 980 хиљада динара.

На иницијативу председника општине Мионица Бобана Јанковића, подела бесплатних уџбеника започета је 2017. године.

-Пре пет година започели смо ову акцију. Циљ нам је био да олакшамо родитељима, а да нашим првацима на најбољи могући начин честитамо полазак у школу.
Захваљујући средствима Владе Републике Србије, у Мионици су у великој мери побољшани услови и квалитет образовања. Уложено је преко 360 милиона динара у обнову школских установа. Наставићемо и даље да инвестирамо у образовање наше деце-рекао је Јанковић.

Мионички прваци ће ове године написати своја прва слова у реконструисаним и модерно опремљеним школама. У Мионици су комплетно реновиране основна и средња школа, у чију реконструкцију је уложено 338 милиона динара. За обнову школе у Рајковићу издвојено је 26 милиона динара, 1,2 милиона за реновирање четвороразредне школе у Буковцу, док је за основну школу у Дучићу издвојено 4,4 милиона динара.

Мионички ученици су овог лета имали прилику да бесплатно бораве на базенима Спортског центра „Мионица“, а могли су и бесплатно да похађају школу пливања. У општинском Центру за развој и образовање доступни су многи садржаји. Часови глуме, плеса, језика, програмирања и др. Све то бесплатно могу похађати мионички ђаци.
За крај школске 2020/2021. године, најбољим мионичким ђацима председник општине Мионица Бобан Јанковић уручио је лаптопове као награду за постигнут труд и успех.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту