Улице у Мионици добиле нове тротаре, радови на рехабилитацији се настављају

Најфреквентнија улица у Мионици, Др Јове Алексића добиће нове тротоаре са обе стране, чиме ће се значајно унапредити безбедност пешака. Средином септембра започети су радови на рехабилитацији тротоара у Мионици за које је Влада Републике Србије определила 18,2 милиона динара. У Колубарској улици, кнеза Грбовића, Др Љубомира Михаиловића и Раке Тешића радови су завршени, а рехабилитација тротоара се тренутно изводи у улици Др Јове Алексића, а потом ће започети и у улици Војводе Мишића.

-Наша варош добија нови, лепши изглед. Више улица у центру биле су без тротоара и то је утицало на безбедност пешака и отежавало саобраћај. Сада смо то успели да решимо. Знамо колико се чекало да једна од најпрометнијих улица, Др Јове Алексића добије уређене тротоаре са обе стране. Ускоро и то завршавамо-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица и додао да Мионица добија модеран изглед и постаје привлачније место за туристе.

Нови тротоари у дужини од 4 километра у вароши, обезбедиће грађанима уређеније и безбедније улице.

 1

-Мионица тежи да постане туристички центар. Започели смо и изградњу Куће Колубарске битке. Нови линијски парк постаће кутак за одмор свих Мионичана и туриста. Радимо на развоју наше општине-казао је Јанковић.

У општини Мионица у току ове године асфалтирано је око 50 километара путева, док су нека села и први пут добили асфалт. Да у општини и даље траје грађевинска сезона потврђују радови на рехабилитацији тротоара, индустријској зони у Радобићу, као и радови на адаптацији и доградњи Културног центра, где ће бити изграђена Кућа Колубарске битке.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту