ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНДРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Због бујичних вода које су настале као последица обимних падавина, 48 литара по метру квадратном за 18 сати, одржана је хитна седница штаба за вандредне ситуације општине Мионица.

Саобраћајни инспектор је изашао на терен и констатовао прекид регионалног пута Мионица – Боговађа на бајпасу који је урађен након поплава 2014, у Вировцу, прекид пута на потезу Маркова Црква – Доња Топлица,  поплављен је прилаз мосту на путу Дучић – Маљевић, а у Санковићу је потребно исправљање корита реке Лепенице. На ову локацију у Доњој Топлици је послата екипа „Чистоће“ Мионица са скипом.

Донете су одлуке о формирању тимова за кооординацију између штаба за вандредне ситуације и тимова на терену на подручју Доње и Горње Топлице, Козомора, и Рајковића, и одлука о размени информација о пријављеним догађајима са СУП-ом Мионица.

Анализом стања на терену, и на основу усвојене процене ризика од поплава, штаб је донео закључке:

- Водостај је у опадању, и да се по извештају хидрометеролошког завода не очекују значајније падавине у наредном периоду;

- Да је тренутна ситуација последица чињенице да је регулације токова  река, која је у надлежности „Водопривредног центра“, последњи пут рађена пре тридесет година;

- Да је потребно пружити помоћ угроженима у нормализацији стања и санирању штете.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту