fbpx

 

Општинско веће општине Мионица је на јучерашњој седници утврдило предлог Одлуке о буџету Општине за 2017. годину, који ће у циљу поштовања буџетског календара Скупштина општине разматрати већ крајем ове недеље. Нацрт је образложила начелница Одељења за финансије Општинске управе Кристина Чарапић, која је између осталог истакла да су укупни текући приходи и примања предвиђени у износу од 783,56 милиона динара.

Општинском парламенту је упућен и предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о правима и услугама у социјалној заштити која се финансирају из буџета општине Мионица. Предлог измена се односи на могућност остваривања права на једнократну помоћ за оверу здравствене књижице за грађане који се изненадно или тренутно нађу у стању социјалне потребе, а нарочито у случајевима тренутне незапослености свих чланова домаћинства, тешке болести чији трошкови претежно или у целости нису признати на терет обавезног социјалног осигурања или у другим ситуацијама које према процени стручних радника Центра за социјални рад појединац или породица не могу самостално превазићи без подршке друштвене заједнице.

Већници су прихватили Програм пословања за 2017. годину и дали сагласност на Правилник о организацији и систематизацији послова ЈКП ''Водовод Мионица'', које је образложио директор Предузећа Миливоје Павловић. Он је нагласио да је поред обезбеђења квалитетне услуге у складу са системом квалитета и потребама корисника и локалне заједнице, један од главних циљева у наредној години наставак припрема за пословање на тржишним условима привређивања.

На овој седници је усвојен и Правилник о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штете коју проузрокују пси луталице, а након тога и Правилник о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине Мионица у складу са одредбама Закона о запосленима у аутономној покрајини и јединицама локалне самоуправе, као и недавно донете Одлуке о Општинској управи општине Мионица која прописује шест основних унутрашњих јединица-одељења и Кабинет председника општине као посебну организациону јединицу. Такође, донет је Закључак о прихватању даљег учешћа на пројекту ''Подстицање коришћења обновљивих извора енергије-развој тржишта биомасе'' који реализује Министарство рударства и енергетике.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту