fbpx

 

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

Овогодишња 59. по реду међународна бициклистичка „Трка кроз Србију“ возиће се од 29. јула до 2. августа, уз учешће 150 бициклиста из 30 земаља. Овогодишња трка је посвећене јубилеју, 80 година од прве трке кроз Србију, која је вожена 1939. године, а чији је покровитељ био Петар II Карађорђевић.

downloads1

На конференцији за медије, поводом најаве одржавања бициклистичке "Трке кроз Србију" представљен је програм овогодишње трке чији ће домаћини етапа бити градови и општине из Републике Српске и Србије: Источно Сарајево, Јахорина, Пале, Прибој, Златибор, Чајетина, Мионица, Београд и Пожаревац. Мионица ће 1. и 2. августа дочекати и угостити 150 бициклиста са пратећим особљем, као и новинаре из земље и иностранства.

- Ово је други пут да је наша општина домаћин најстарије бициклистичке трке на Балкану. Мионица и њени становници са собом чувају прелепе утиске које је ово такмичење донело у наш крај, а поуздано знам да ни сами учесници и организатори нису остали имуни на прелепе пејзаже, нетакнуту природу и лепоте овог краја. Детаљно се припремамо како би били што бољи домаћини и представили своје потенцијале у најбољем светлу, и што боље дочекали учеснике овог међународног спортског догађаја. – рекао је овим поводом председник општине Мионица Бобан Јанковић.

1

Јанковић је додао да је општина Мионица укључена у бројне активности Бициклистичког савеза Србије у сврху омасовљења и популаризације овог спорта у Мионици, те ће тако поред овог догађаја биће организоване и мање бициклистичке трке за предшколце и основце у циљу афирмације овај спорт међу најмлађима.

mionica 1

По први пут трка креће изван Србије, тачније из Источног Сарајева кружном туром дугом 80 километара, да би сутрадан трка почела на Јахорини, преко Пала и Рогатице до Прибоја у дужини од 150 километара.
1. августа следећа етапа почиње на Златибору где ће се возити кружна трка, одакле се бициклистички караван сели у Мионицу, где ће се возити кружна трка у дужини од 90 километара, а сутрадан се последња етапа из Мионице, преко Београда, вози до Пожаревца.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту