15 април 2024

Мионички средњошколци остварили су значајне успехе на републичким такмичењима из области турзима, куварства, али и постигли видљиве резултате у области спорта, маркетинга, екологије. Лазар Прокић...

15 април 2024

Мионички основци остварили су значајне резултате на републичком такмичењу из енглеског,окружном такмичењу из програмирања, окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, као и међуокружног...

12 април 2024

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и председник општине Мионица, Бобан Јанковић посетили су данас мионичке ђаке који су се пласирали на републичко такмичење из програмирања и...

img 90511

Штаб за ванредне ситуације Општине Мионица је данас одржао седницу поводом погоршане епидемиолошке ситуације изазване повећањем броја новооболелих од корона вируса. 

На састанку је закључено да Стручно оперативни тим за сузбијање епидемије корона вируса треба у што краћем року достави своје стручно мишљење у вези предузимања даљих мера и да Завод за јавно здравље Ваљево доставља редовно Општини Мионица и Штабу за ванредне ситуације општине Мооница актуелне податке о:

  • броју новозаражених;
  • броју хоспитализованих;
  • броју лица која се налазе у самоизолацији;
  • броју лица којима су узети узорци за тестирање на COVID-19, а којима још нису стигли резултати

img 9055

Командант Штаба, председник Општине Бобан Јанковић, је изјавио да је неопходно да грађани покажу дисциплину и прате препоруке стручњака како би се изборили са пандемијом. "Све победе које смо извојевали у својој историји добили смо дисциплином, хладна глава старешина и дисциплина војника је однела победу у Колубарској битци, тако ћемо победити и овог невидљивог непријатеља." истакао је председник Јанковић.

Препоруке штаба

Апелује се на све грађане да поштују и спроводе превентивне мере заштите од вируса Ковид-19, да посебно поштују социјалну и физичку дистанцу, као и ношење маски у затвореном простору.

Апелује се на послодавце који послују на територији општине Мионица, да доследно спроводе све предложене и неопходне превентивне мере у складу са прописима, у циљу осигурања заштите и здравља запослених, радно ангажованих лица и странака.

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица позива организаторе прослава да с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, поступе одговорно и одложе одржавање прослава. Уколико се одлуче за одржавање прослава од посебног је значаја да се и организатори и учесници прослава строго придржавају датих препорука.

Препоручује се ЈКП „Водовод Мионица“ да појача мере чишћења , прања улица, дечијих игралишта и спортских терена, као и простора око здравствених установа (Дом здравља и амбуланте).

Препоручује се ЈКП „Водовод Мионица“ да врши редовно чишћење, прање, дезинфекцију простора и опреме свих пијаца.

Препоручује се ПУ Дечији вртић „Невен“ да доследно спроводи све мере наложене од Министарства здравља и Министарства просвете.

Препоручује се Спортском центру Мионица и свим привредним субјектима који пружају услуге коришћења отворених и затворених базена, односно spa & wellness центара да доследно спроводе све инструкције и упутства надлежних органа која се односе на спровођење против епидемијских мера на отвореним и затвореним базенима и другим теренима којима управља.

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица ће свакодневно пратити развој епидемиолошке ситуације и у зависности од актуелног стања, предузимати неопходне мере у складу са одлукама Кризног штаба Републике Србије.

 

 

Документи:
Датум-2527четвртак, 09 јул 2020 16:16
Величина Документа-2527 34 KB
Преузми-2527 850

Датум-2526четвртак, 09 јул 2020 16:16
Величина Документа-2526 29 KB
Преузми-2526 979

Датум-2525четвртак, 09 јул 2020 16:16
Величина Документа-2525 36 KB
Преузми-2525 809

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт