26 март 2024

У суботу је у препуној хали мионичког Спортског центра одржано првенство Србије у спортском плесу „Мионица опен 24“ где је учествовало преко 400 такмичара из Србије и 42 такмичара из иностранства....

22 март 2024

У Великој сали у Културном центру у Мионици вечерас ће од 19.30 часова наступити Марко Милошевић, Јелена Ковачевић и Срђан Лазић у музичко-поетском кабареу. Улаз је бесплатан, а под покровитељством...

22 март 2024

Општина Мионица преко Центра за обрзовање и развој и ове године обезбедила је бесплатну припремну наставу за завршни испит за све осмаке на територији општине. Часови из српског језика и математике...

mali grb mionice

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је на основу члана 200. став 6. Устава Републике Србије, Влада, уз супотпис председника Републике, донела Уредбу о фискалним погодностима и директним давањима привредним субјектима у приватном сектору и новчаној помоћи грађанима у циљу ублажавања економских последица насталих услед болести COVID-19 Овом уредбом уређују се фискалне погодности и директна давања из буџета Републике Србије привредним субјектима у приватном сектору у циљу ублажавања економских последица насталих услед болести COVID-19, ПДВ третман промета добара и услуга без накнаде за здравствене сврхе, као и исплата једнократне новчане помоћи свим пунолетним грађанима Републике Србије из буџета.


ЛИЦА КОЈА МОГУ ДА КОРИСТЕ ФИСКАЛНЕ ПОГОДНОСТИ И ДИРЕКТНА ДАВАЊА

Привредни субјекти у приватном сектору могу да користе фискалне погодности и директна давања прописана овом уредбом под условом да почев од 15. марта 2020. године па до дана ступања на снагу ове уредбе нису смањивали број запослених за више од 10%, не рачунајући запослене који су са привредним субјектом у приватном сектору закључили уговор о раду на одређено време пре 15. марта 2020. године за период који се завршава у периоду од 15. марта 2020. године па до дана ступања на снагу ове уредбе.

Фискалне погодности и директна давања из ове уредбе могу да користе и ПРЕДУЗЕТНИЦИ, ПРЕДУЗЕТНИЦИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ и ПРЕДУЗЕТНИЦИ ПАУШАЛЦИ који су регистровали привремени престанак обављања делатности најраније на дан 15. марта 2020. године.

Привредни субјекти у приватном сектору могу да користе фискалне погодности и директна давања из ове уредбе уколико су пре 15. марта 2020. године основани и регистровани код надлежног органа или организације, односно ако су у наведеном периоду постали обвезници ПДВ.


ПРИХВАТАЊЕ МЕРА И ГУБИТАК ПРАВА НА КОРИШЋЕЊЕ МЕРА

Привредни субјекти у приватном сектору прихватају коришћење фискалних погодности и директних давања прописаних овом уредбом подношењем Обрасца ППП-ПД са означеним датумом плаћања 04. јануар 2021. године.

Привредни субјекти могу да користе фискалне погодности и директна давања прописана овом уредбом:

– за сва три месеца уколико Образац ППП-ПД доставе до краја априла 2020. године; – за два месеца уколико први пут Образац ППП-ПД доставе до краја маја 2020. године и
– за један месец уколико први пут Образац ППП-ПД из става 1. овог члана доставе до краја јуна 2020. године.

Привредни субјекти у приватном сектору који не подносе Образац ППП-ПД, односно који немају запослене и нису предузетници, односно предузетници пољопривредници који су се определили за исплату личне зараде, користе фискалне погодности и директна давања у складу са уредбом.

. Привредни субјекат у приватном сектору ГУБИ право на коришћење фискалних погодности и директних давања прописаних овом уредбом уколико у периоду од 15. марта 2020. године па до истека рока од три месеца од последње исплате директних давања , СМАЊИ број запослених за више од 10% не рачунајући запослене који су са привредним субјектом у приватном сектору закључили уговор о раду на одређено време пре 15. марта 2020. године за период који се завршава у периоду од 15. марта 2020. године до истека рока од три месеца од последње исплате директних давања из чл. 9. и 10. ове уредбе.

Испуњеност услова за губитак права на коришћење фискалних погодности и директних давања прописаних овом уредбом проверава се сваког последњег дана у месецу почев од месеца априла 2020. године закључно са 31. октобром 2020. године, с тим да се испуњеност услова за губитак права на коришћење фискалних погодности и директних давања прописаних овом уредбом може контролисати и након 31. октобра 2020. године у роковима за застарелост права на утврђивање и наплату пореза и споредних пореских давања прописним законом којим се уређују порески поступак и пореска администрација.

Привредни субјекти који изгубе право на коришћење фискалних погодности и директних давања прописаних овом уредбом дужни су да:

– плате све обавезе за које им је одобрено одлагање плаћања заједно са припадајућом каматом обрачунатом по стопи по којој се врши обрачун камате за кашњење у исплати пореских обавеза која се рачуна почев од дана када су наведене обавезе доспеле за плаћање у складу са законима којим се уређује плаћање одговарајуће обавезе, најкасније у року од пет дана од дана престанка права на коришћење фискалних погодности и директних давања;

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту