МИОНИЦА ОТВОРИЛА СЕЗОНУ РЕЛИ ТАКМИЧЕЊА У СРБИЈИ

Протеклог викенда љубитељи аутомобилизма имали су прилику да уживају у узбудљивом и неизвесном такмичењу за шампионат Србије, трећем „Релију Мионица“.

mionica reli3

Од 30 пријављених посада, због техничке исправности, на стази укупне дужине 200 километара, стартовало је 25 екипа. Након девет специјалних испита славили су Владица Рабреновић и Ана Голић, који су за само три секунде били бржи од Ненада Вићентића и Ивана Јевтића. Најнижи степеник су заузели Жељко Милутивновић и Урош Лукић.

mionica reli8

Велики број посетилаца испратило је церемонијални старт на Тргу војводе Живојина Мишића којим је у петак 17. маја званично отворен трећи „Рели Мионица“. Рели је одржан у суботу, а такмичење је завршено исте вечери церемонијом проглашења победника на Тргу, где је пехаре уручио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

mionica reli11

Заиста смо поносни што управо Мионица ове године отвара сезону рели такмичења у Србији. Морам напоменути да је за ово такмичење владало велико интересовање од стране такмичарских посада, што потврђује повећање броја пријављених екипа у односу на прошлу годину. Мионица је и ове године оправдала титулу доброг домаћина и организатора овакве врсте такмичења. – рекао је Јанковић.

mionica reli5

Рели Мионица се одржава трећи пут за редом под покровитељством општине Мионица, у организацији АК Фам ММ Повер са Ауто-мото савезом Србије и Спортским ауто и картинг савезом Србије. Ово такмичење које се бодује за ФИА Централно европски зонски рели шампионат, Међународно зонско рели првенство Србије и Национални рели шампионат Србије.

mionica reli6 mionica reli7 mionica reli9 mionica reli10 mionica reli2

„3. МИОНИЦА РЕЛИ“

plakat reli

Мионица је ове године место у коме се отвара сезона рели такмичења у Србији. АК Фам ММ Повер са Ауто-мото савезом Србије и Спортским ауто и картинг савезом Србије под покровитељством Општине Мионица организују 17. и 18. маја спортску манифестацију “3. Мионица Рели“.

За ауто рели који се бодује за ФИА Централно европски зонски рели шампионат, Међународно зонско рели првенство Србије и Национални рели шампионат Србије пријавило се чак 30 посада. Пред такмичарима је стаза дуга 200 километара, од чега је 69,30 километара специјалних испита.

Церемонијални старт је планиран за петак 17. мај у 20:31 час на Тргу војводе Живојина Мишића, док такмичарски дан почиње у суботу 18. маја. Проглашење победника је суботу од 18:10 часова, након чега ће од 20 часова посетиоци ове спортске манифестације моћи да уживају у концерту „Неверних беба“.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРИВРЕМЕНОЈ ОБУСТАВИ САОБРАЋАЈА

reli1

АК Фам ММ Повер са Ауто-мото савезом Србије и Спортским ауто и картинг савезом Србије под покровитељством Општине Мионица организују спортску манифестацију, “3.Рели Мионица“ који се бодује за ФИА Централно европски зонски рели шампионат, Међународно зонско рели првенство Србије и Национални рели шампионат Србије у суботу 18. маја.

reli2
Привремена обуставу саобраћаја ће бити на путевима:

 

 1. На делу државног пута од Рајковића до Богдановића брда у времену од 7:30 -14:30 часова;
 2. На делу пута Мионица-Рајковић од раскрснице Дивчибаре-Кључ ка Кључу па поред фабрике воде Миони преко раскрснице за Ђурђевац до раскрснице у Рајковићу за Ваљево и Дивчибаре у времену од 7:30-14:30 часова;
 3. На делу пута Словац-Вировац-Табановић од раскрснице са путем Словац-Дивци до раскрснице са путем за Табановић у времену од 13:00-19:00 часова;
 4. На делу државног пута Брежђе -Мионица Богдановића брда до центра села Брежђе па до школе у Брежђу до раскрснице са путем Мионица-Дивчибаре у времену од 14:00-20:00 часова.

 

reli3


Организатор трке ће поставити, а по истеку одобрених термина уклонити привремену сигнализацију за обуставу саобраћаја.

reli4

ЈАВНИ ПОЗИВ у оквиру Пројекта “ДИВАЦ ПОЉОПРИВРЕДНИ ФОНДОВИ У МИОНИЦИ ”

 

Фондација “Ана и Владе Дивац” у сарадњи са општином Мионица, расписује конкурс за доделу бесповратних средстава у износу до 180.000,00 динара за развој пољопривредених делатности за најмање 15 пољопривредника/ца, предност имају млади пољопривредници и жене, са местом пребивалишта на територији општине Мионица. Помоћ није у новцу него у роби, а укључује набавку пластеника, различитих димензија за органску биљну производњу.

Конкурс је отворен од 14.05.2019.год. до 07.06.2019. године

НАПОМЕНА: Општина и Фондација ће добитницима донације пружити помоћ у пласману робе коју буду произвели у донираним пластеницима, као и доделу сертификата о органској производњи након завршене обуке.

Позивамо све заинтересоване који задовољавају основни критеријум, да имају регистровано пољопривредно газдинство на територији опстине Мионица (предност имају млади пољопривредници и жене) да се пријаве тако што ће попунити пријаву.

ПРИЈАВУ можете преузети у канцеларији Одељења за привреду и локално-економски развој у згради услужног центра (војни одсек) на првом спрату општине Мионица, као и путем интернета са сајту : www.divac.com и www.mionica.rs

За све детаљне информације обратити се г-ђи Нади Обрадовић - Фондација “Ана и Владе Дивац” путем е-маила: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на број телефона 062 /77 88 73 или доћи лично у Општинску управу Мионица, Одељење за привреду и локално економски развој општине Мионица.

Попуњену пријаву, са неопходном пратећом документацијом, послати на адресу :

ФОНДАЦИЈА “АНА И ВЛАДЕ ДИВАЦ”
11120 Београд, ул. Илије Гарашанина 53а/7
са назнаком: “за Конкурс за пољопривредни програм - Мионица”

 

УСЛОВИ ЗА УЧЕШЋЕ У ЈАВНОМ ПОЗИВУ:

 • сви који желе да се баве органском биљном производњом, отпочну или прошире свој посао везан за пољопривреду (предност имају млади пољопривредници и жене).
 • да имају пребивалиште на територији општине Мионица и регистровано пољопривредно газдинство на територији општине Мионица на себе или на члана заједницког домаћинства
 • да су директно одговорни за припрему и реализацију посла, а не да делују у својству посредника
 • да су поднели правилно попуњену ПРИЈАВУ Фондацији “Ана и Владе Дивац” са пратећом документацијом
 • да нису запослени у Општини Мионица (одборници, чланови општинског већа, радници општинске управе)
 • да нису корисници донације по истом основу у претходним годинама
 • да ће се три године од потписивања уговора активно бавити сертификованом органском биљном производњом.
 • да производне парцеле на којима ће се бавити органском производњом нису уз магистрални пут или у близини фабрика или неког загађивача ( комуналне депоније, канализациони отпад итд.)
 • да поседују пољопривредно газдинство мање од 20 ха
 • пожељно је да се баве мешовитом пољопривредом ( биљно - стоцарском)
 • да се обавезују да ће учествовати у обукама које ће бити спроведене

ОСНОВНИ КРИТЕРИЈУМИ ЗА ОДАБИР КОРИСНИКА:

 • Године старости потенцијалног корисника и испуњени услови на терену за органску биљну прооизводњу
 • Број чланова домаћинства
 • Домаћинства којима је пољопривреда примарни извор прихода
 • Лица без сталног запослења или са примањима које не задовољавају основне потребе домаћинстава
 • Испуњени услови за органску производњу

НА ОСНОВУ ЧЕГА СЕ ОДРЕЂУЈЕ ПОМОЋ КОРИСНИКА ПРИЈАВЉЕНОМ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИ ПРОГРАМ:

 • Интересовања, знање
 • Искуства и тренутна производња
 • Постојећих објеката, опреме и других могућности корисника
 • Потреба корисника

ПРОПРАТНА ДОКУМЕНТАЦИЈА КОЈУ БИ ТРЕБАЛО ОБАВЕЗНО ДОСТАВИТИ УЗ ПРИЈАВУ:

 1. Пристанак за обраду података о личности – дата у прилогу
 2. Копија личне карте или пасоша за подносиоца пријаве
 3. Изјава о кућној заједници оверена код јавног бележника
 4. За запослене чланове домаћинства – потврда од послодавца о запослењу са просечном висином личног дохотка (за задња три месеца)
 5. За пензионере – копија задњег цека од пензије
 6. За незапослене цланове породицног домацинства:
 7. потврду о незапослености од Националне службе за запошљавање (за пријављена лица) или оверена изјава са два сведока о незапослености (за непријављена лица);
 8. За студенте и ученике средњих школа – потврда надлежне образовне институције о школовању за лица која се налазе на редовном школовању или копија ђачке књижице, сведочанства или индекса
 9. За самохраног родитеља – потврда о смрти брацног друга или решење о разводу брака или оверена изјава дата под пуном кривицном и материјалном одговорношцу да сам брине о деци/детету без помоћи другог родитеља, потврдена овереним изјавама два сведока
 10. За болесне цланове домацинства – копија медицинске документације
 11. За пољопривредна газдинства – потврда о активном статусу газдинства за 2019.годину
 12. Доказ о власништву земљишта (у случају да подносилац пријаве није власник земљишта/објеката – мора да има закључен уговор о закупу земљишта/објекта)

 

УСПЕШНО ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ „С ОНЕ СТРАНЕ ДУГЕ“

humanitarna akcija

Јуче је у Спортској хали Мионица одржан хуманитарни концерт под називом „С оне стране дуге“ са циљем да се прикупе новчана средства за помоћ породици Јовановић из Толића. Наиме, тешка судбина ове породице подстакла је руководство општине Мионица да удруженим снагама са својим установама и Црвеним крстом Мионица организују ову хуманитарну акцију како би им бар мало олакшали и побољшали животне услове.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић захвалио се публици, мионичким привредницима, свим установама и волонтерима који су помогли у реализацији, као и малишанима из Вртића „Невен“ који су својим наступом унели позитивне вибрације и ведрину у ову хуманитарну акцију.

Овом акцијом смо показали да је Мионица увек уз своје суграђане и да смо спремни да помогнемо свима онима којима је наша помоћ потребна. Искористићу ову прилику да се захвалим свима онима који су допринели да ова акција успе, и наравно Блиц фондацији која такође прикупља средства за наше Јовановиће. Порука овог догађаја је да је хуманост и даље на цени, и да је Мионица уз Јовановиће. – рекао је Јанковић.

На концерту је прикупљено укупно 305.000 динара. Помоћ Јовановићима може се и даље уплатити на динарски рачун Блиц фондације 2750010221949709-90 или слањем СМС поруке на хуманитарни број 2552.

Живот се сурово поиграо са малишанима породице Јовановић Аном (9), Петром (7) и Саром (5). Ана и Петар су рођени са обликом сколиозе, обољењем кичме које им у великој мери отежава обављање свакодневних животних активности. Да несрећа никада не долази сама уверили су се ова недужна деца када им је прошле године мајка преминула само дан пред Анину заказану операцију кичме. Данас се о њима брине отац Милош, са месечним приходом од 10.000 динара и скромним надничарским дневницама.

Mionica ume da voli i to je i ovaj put pokazala. „Dobrota mnogo zna i može, a govori samo osmehom.” zato je i cela Mionica večeras govorila osmehom. #mionica #mionicakojuvolim

Posted by Boban Janković on Wednesday, May 8, 2019

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...