fbpx

Најновије вести

ВЛАДА УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ COVID - 19

ВЛАДА УСВОЈИЛА НОВЕ МЕРЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ COVID - 19

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је Влада Републике Србије усвојила је нове мере за сузбијање епидемије изазване болешћу COVID–19, чија приме...

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Од 17. новембра додатна ограничења рада одређених објеката Влада Републике Србије усвојила је на седници oдржаној дана 15.новембра 2020 Одлуку у вези са мерама заштите становништв...

ДОНАЦИЈА НЕМАЧКЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ

ДОНАЦИЈА НЕМАЧКЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ

  Заштитна опрема за установе социјалне заштите Немачка развојна агенција (ГИЗ) обезбедила је маске, рукавице, визире, дезинфекциона средства и бесконтактне топломере за устан...

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је јуче Мионицу и са председником Привременог органа мионичке општине Бобаном Јанковићем обишао основне школе ''Војвода Живојин Мишић'' и ''Милан Ракић'', образовне установе за чију је реконструкцију издвојено скоро 30 милиона динара.

IMG 1727

Шарчевић је рекао да су Министарство и представници локалне самоуправе започели сарадњу на планирању развоја образовања у Мионици, како би се најпре сагледале потребе привреде и евентуалног увођења нових образовних профила. Посебна пажња биће усмерена на нове начине и моделе учења, нагласио је министар и додао да укупна реформа образовања подразумева промену у начину рада. Да би дошло до квалитативне промене раде се обуке директора и наставника, јер је циљ да деца науче да примењују стечена знања, а не само да их репродукују, поручио је Шарчевић.
Јанковић је изразио захвалност Министарству на подршци коју пружа општинама као што је Мионица, пре свега када је реч о улагању у школске објекте.

 Улагање у образовање наших најмлађих је једина права инвестиција, јер стечено знање је кључна ствар и фундаментална за будућност наше државе - рекао је Јанковић и додао да само кроз образовање младих генерација можемо поспешити развој општина и државе.

За реконструкцију Основне школе „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу држава је издвојила око 27 милиона динара, док је Министарство просвете, науке и технолошког развоја опремило салу за физичко, по пројекту чија је вредност 535 хиљада динара. Пројектом обнове вредним око 4,4 милиона динара обухваћена је реконструкција и санација издвојеног четвороразредног одељења Основне школе ''Милан Ракић'' у селу Дучићу.
Мионичка локална самоуправа је отворила Центар за образовање и развој Мионица чиме је учињен велики помак у стицању формалних и неформалних знања, те су тако бројни бесплатни програми на располагању свим сегментима становништва, а посебно деци. У Центру се уче страни језици, информатика и програмирање, на располагању је музичко забавиште, школа плеса, фолклор, ускоро почиње са радом и школа фотографије,а бесплатни курсеви и обуке груписани у неколико програмских целина.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту