fbpx

 

Најновије вести

БОГОЈАВЉЕНСКА МАНИФЕСТАЦИЈА У СЕЛУ МИОНИЦИ И ВРУЈЦИМА

БОГОЈАВЉЕНСКА МАНИФЕСТАЦИЈА У СЕЛУ МИОНИЦИ И ВРУЈЦИМА

Горан и Вељко први до Часног крста Пливањем за Часни крст на отвореним базенима у Селу Мионици и Бањи Врујци у уторак је обележен велики хришћански празник Богојављење. Манифестаци...

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВАРОШИ МИОНИЦА

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВАРОШИ МИОНИЦА

Свечаним програмом у Културном центру, Oпштина Мионица је у четвртак 14. јануара обележила 126 година од када је указом краља Александра Обреновића Мионица проглашена за варош. Пр...

ПРИЈАВА ЗА ВАКЦИНИСАЊЕ ПУТЕМ ПОРТАЛА ЕУПРАВA

ПРИЈАВА ЗА ВАКЦИНИСАЊЕ ПУТЕМ ПОРТАЛА ЕУПРАВA

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије успоставила услугу грађаним...

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је јуче Мионицу и са председником Привременог органа мионичке општине Бобаном Јанковићем обишао основне школе ''Војвода Живојин Мишић'' и ''Милан Ракић'', образовне установе за чију је реконструкцију издвојено скоро 30 милиона динара.

IMG 1727

Шарчевић је рекао да су Министарство и представници локалне самоуправе започели сарадњу на планирању развоја образовања у Мионици, како би се најпре сагледале потребе привреде и евентуалног увођења нових образовних профила. Посебна пажња биће усмерена на нове начине и моделе учења, нагласио је министар и додао да укупна реформа образовања подразумева промену у начину рада. Да би дошло до квалитативне промене раде се обуке директора и наставника, јер је циљ да деца науче да примењују стечена знања, а не само да их репродукују, поручио је Шарчевић.
Јанковић је изразио захвалност Министарству на подршци коју пружа општинама као што је Мионица, пре свега када је реч о улагању у школске објекте.

 Улагање у образовање наших најмлађих је једина права инвестиција, јер стечено знање је кључна ствар и фундаментална за будућност наше државе - рекао је Јанковић и додао да само кроз образовање младих генерација можемо поспешити развој општина и државе.

За реконструкцију Основне школе „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу држава је издвојила око 27 милиона динара, док је Министарство просвете, науке и технолошког развоја опремило салу за физичко, по пројекту чија је вредност 535 хиљада динара. Пројектом обнове вредним око 4,4 милиона динара обухваћена је реконструкција и санација издвојеног четвороразредног одељења Основне школе ''Милан Ракић'' у селу Дучићу.
Мионичка локална самоуправа је отворила Центар за образовање и развој Мионица чиме је учињен велики помак у стицању формалних и неформалних знања, те су тако бројни бесплатни програми на располагању свим сегментима становништва, а посебно деци. У Центру се уче страни језици, информатика и програмирање, на располагању је музичко забавиште, школа плеса, фолклор, ускоро почиње са радом и школа фотографије,а бесплатни курсеви и обуке груписани у неколико програмских целина.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту