fbpx

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је јуче Мионицу и са председником Привременог органа мионичке општине Бобаном Јанковићем обишао основне школе ''Војвода Живојин Мишић'' и ''Милан Ракић'', образовне установе за чију је реконструкцију издвојено скоро 30 милиона динара.

IMG 1727

Шарчевић је рекао да су Министарство и представници локалне самоуправе започели сарадњу на планирању развоја образовања у Мионици, како би се најпре сагледале потребе привреде и евентуалног увођења нових образовних профила. Посебна пажња биће усмерена на нове начине и моделе учења, нагласио је министар и додао да укупна реформа образовања подразумева промену у начину рада. Да би дошло до квалитативне промене раде се обуке директора и наставника, јер је циљ да деца науче да примењују стечена знања, а не само да их репродукују, поручио је Шарчевић.
Јанковић је изразио захвалност Министарству на подршци коју пружа општинама као што је Мионица, пре свега када је реч о улагању у школске објекте.

 Улагање у образовање наших најмлађих је једина права инвестиција, јер стечено знање је кључна ствар и фундаментална за будућност наше државе - рекао је Јанковић и додао да само кроз образовање младих генерација можемо поспешити развој општина и државе.

За реконструкцију Основне школе „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу држава је издвојила око 27 милиона динара, док је Министарство просвете, науке и технолошког развоја опремило салу за физичко, по пројекту чија је вредност 535 хиљада динара. Пројектом обнове вредним око 4,4 милиона динара обухваћена је реконструкција и санација издвојеног четвороразредног одељења Основне школе ''Милан Ракић'' у селу Дучићу.
Мионичка локална самоуправа је отворила Центар за образовање и развој Мионица чиме је учињен велики помак у стицању формалних и неформалних знања, те су тако бројни бесплатни програми на располагању свим сегментима становништва, а посебно деци. У Центру се уче страни језици, информатика и програмирање, на располагању је музичко забавиште, школа плеса, фолклор, ускоро почиње са радом и школа фотографије,а бесплатни курсеви и обуке груписани у неколико програмских целина.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту