fbpx

 

Најновије вести

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА СВЕТОГ САВЕ

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА СВЕТОГ САВЕ

Награђени победници Светосавског конкурса   Поводом празника посвећеном првом српском архиепископу Светом Сави, општина Мионица је у уторак у Културном центру организовала све...

БОГОЈАВЉЕНСКА МАНИФЕСТАЦИЈА У СЕЛУ МИОНИЦИ И ВРУЈЦИМА

БОГОЈАВЉЕНСКА МАНИФЕСТАЦИЈА У СЕЛУ МИОНИЦИ И ВРУЈЦИМА

Горан и Вељко први до Часног крста Пливањем за Часни крст на отвореним базенима у Селу Мионици и Бањи Врујци у уторак је обележен велики хришћански празник Богојављење. Манифестаци...

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВАРОШИ МИОНИЦА

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВАРОШИ МИОНИЦА

Свечаним програмом у Културном центру, Oпштина Мионица је у четвртак 14. јануара обележила 126 година од када је указом краља Александра Обреновића Мионица проглашена за варош. Пр...

Председник Јанковић уручио бесплатне комплете књига

  • img 9434
  • Првацима на поклон нови уџбеници

Општина Мионица jе другу годину за редом обезбедила бесплатне комплете уџбеника за своје прваке. Одлуку о додели бесплатних уџбеника донело је Општинско веће на предлог преседника општине Мионица Бобана Јанковића. Првог дана школске године, председник Јанковић је обишао основне школе ''Милан Ракић'' у Мионици и ''Војвода Живојин Мишић'' у Рајковићу и уручио првацима бесплатне комплете уџбеника.

img 9434

- Да би потпуно опремили једног школарца родитељима је за набавку уџбеника, радних свезака, школског прибора, одеће и обуће најмање потребна минимална зарада. Ово је велики удар за кућни буџет, посебно за родитеље ђака првака који немају бар део прибора од претходне године. Свакако је највећа ставка набавка уџбеника, те смо тако другу године за редом обезбедили бесплатне уџбенике за ђаке прваке. - поручио је Јанковић.

Према Јанковићевим речима, сем бесплатних уџбеника општина Мионица је и бројним другим активностима унапредила услове образовања и одрастања деце.

img 9434

- Обезбеђен је бесплатан превоз ученика, бесплатни програми и курсеви у Центру за образовање и развој, најбољи ученици су награђени летовањем, а сви основци бесплатним улазом на базене Спортско рекреативног центра „Лепеница“. - додао је први човек мионичке општине.

img 9434

У школске клупе ове године на територији мионичке општине по први пут село укупно 119 првака. Општина Мионица је обезбедила 104 комплета уџбеника, док је 15 малишана добило бесплатне књиге од Министарства просвете, науке и технолошког развоја као треће дете или социјално угрожена категорија.

img 9434

Мионичке образовне институције ове године похађа укупно 1160 ученика, од чега је 1003 основаца у школама ''Милан Ракић'' Мионица и ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић у матичним установама и издвојеним одељењима и 157 средњошколаца на четворогодишњим и трогодишњим образовним профилима у Средњој школи „Мионица“.

  img 9434

img 9434 img 9434 img 9434 img 9434 img 9434 img 9434 img 9434 img 9434

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту