fbpx

 

ТРИБИНА ФОНДАЦИЈЕ ''ТИЈАНА ЈУРИЋ''

 

Центар за образовање и развој је у сарадњи са општином Мионица јуче организовао три трибине у Културном центру, на којима се испред Фондације ''Тијана Јурић'' мионичким основцима, средњошколцима и њиховим родитељима обратио Игор Јурић. Реалистичну причу, о бројним опасностима које вребају децу у школи, на улици и на интернету, о томе како се безбедно користе друштвене мреже, којим су све опасностима изложена деца при коришћењу интернета, о педофилији, вршњачком насиљу и трговини људима, Јурић је потркрепио истинитим примерима.

Мој савет је да ваше лозинке за приступ друштвеним мрежама не дајете никоме осим родитељима, да их не записујете и да их, уколико немају најмање осам знакова и не садрже и мала и велика слова и бројеве и друге знаке, одмах промените. Ако имате 600 и више пријатеља на Фејсбуку, знајте да је међу њима најмање један такозвани предатор који користи друштвене мреже да преко њих међу децом пронађе жртве које ће злостављати – нагласио је између осталог Игор Јурић обраћајући се мионичким ђацима и упознао их са чињеницом коју многи нису знали, да када се окачи на Фејсбуку фотографија престаје да буде власништво онога ко ју је поставио.

Јурић је истакао и да су предатори који користе друштвене мреже стрпљиви, љубазни и интелигентни опасни незнанци. Деци је поручио да проблем никад сами не решавају већ да се обавезно повере некоме од старијих, а родитеље између осталог упутио у то шта значе одређене скраћенице које њихова деца куцају на тастатури док их они гледају.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...