fbpx

 

Најновије вести

БОГОЈАВЉЕНСКА МАНИФЕСТАЦИЈА У СЕЛУ МИОНИЦИ И ВРУЈЦИМА

БОГОЈАВЉЕНСКА МАНИФЕСТАЦИЈА У СЕЛУ МИОНИЦИ И ВРУЈЦИМА

Горан и Вељко први до Часног крста Пливањем за Часни крст на отвореним базенима у Селу Мионици и Бањи Врујци у уторак је обележен велики хришћански празник Богојављење. Манифестаци...

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВАРОШИ МИОНИЦА

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ВАРОШИ МИОНИЦА

Свечаним програмом у Културном центру, Oпштина Мионица је у четвртак 14. јануара обележила 126 година од када је указом краља Александра Обреновића Мионица проглашена за варош. Пр...

ПРИЈАВА ЗА ВАКЦИНИСАЊЕ ПУТЕМ ПОРТАЛА ЕУПРАВA

ПРИЈАВА ЗА ВАКЦИНИСАЊЕ ПУТЕМ ПОРТАЛА ЕУПРАВA

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица обавештава грађане да је Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије успоставила услугу грађаним...

miona film fest plakat

У организацији општине Мионица и Удружења уметника Србије 24. и 25. маја у Мионици ће се одржати други по реду МИОНА ФИЛМ ФЕСТ. Фестивал кратког и документарног филма МИОНА ФИЛМ ФЕСТ је манифестација која својим програмом промовише уметничке вредности савременог српског краткометражног филмског стваралаштва и уједно подржава развој младих филмских аутора.

Током два фестивалска дана публика ће у Културном центру Мионица имати прилику да види 8 краткометражних филмова који ће се борити за прву награду. О наградама ће одлучивати жири који чине режисер и председник жирија Дарко Бајић, глумица Миона Марковић и филмски критичар Мирољуб Стојановић.

Поред овога, у оквиру фестивала 24. маја у Библиотеци Милован Глишић биће одржана трибина на тему ”Однос медија према филму” у којој ће учествовати новинари Вања Булић Александра Миката и Дејан Грујић, док ће у суботу 25. маја на истој локацији на тему ”Филм у 21. веку“ говорити режисер Дарко Бајић, филмски критичар Мирољуб Стојановић и глумци Миона Марковић и Зоран Ћосић.

Као део пропратног програма фестивала, одржаће се МИОНА ФИЛМ КВИЗ тематски квиз о српској кинематографији за децу основних и средњих школа са теритoрије општине Мионица.

На прошлогодишњем фестивалу представљено је осам краткометражних и документарних филмови домаћих аутора, а титулу победника су однели Дејан Петровић за филм "Исти" и Коста Ристић за филм " Dos patrias".

 

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту