КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА САШОМ ЂОРЂЕВИЋЕМ

untitled 1

 

Љубитељима писане речи се 19. фебруара у Библиотеци Милован Глишић представио аутор Трилогије о слободи Саша Ђорђевић. Трилогију чине романи Јаничар, Устаник и Четники говоре о путу и борби српског народа за слободу од турских завојевача у периоду од прве половине шеснаестог све до почетка двадесетог века.

Желео сам на свој начин да дам допринос нашем заједничком памћењу. Написао сам књиге које нису обимне, али садрже довољно података да из њих може да се нешто научи о борби нашег народа за слободу и са довољно емоција да свако ко их чита може да се стави у улогу јунака из њих и да бар на трен доживи нешто од тога што су они доживљавали-рекао је Ђорђевић и додао да му посебну част чини то што је књиге из Трилогије о слободи Народна библиотека узела у откуп .

Аутор је нагласио и да постоји могућност да роман Јаничар буде екранизован, али је исход неизвестан јер је у питању изузетно скуп пројекат због епохе у којој се радња одвија.Са друге стране, његов нови роман Доктор чија је радња са трилер заплетом смештена у модерно доба и који је наишао на одличан одзив публике је на добром путу да буде екранизован.Занимљиво је да је Ђорђевић дипломирани официр полиције запослен у Министарству унутрашњих послова Републике Србије, а осим писањем бави се и музиком градећи каријеру као басиста, текстописац и композитор рок бенда Патријас. Од недавно се опробао и у глумачким водама и то захваљујући позиву београдског Клуба екстремних спортова Фамилија као актер мањих улога у руској серији Амбасада, арапској серији Убацивање и неколико домаћих серија и филмова, Државни службеник ,Јужни ветар ,Тајкун ,Шифра Деспот, Пси лају, ветар носи.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту