fbpx

 

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЛАШТВА „ЦРВЕНИ КРСТ-ЦРВЕНИ ТЕПИХ

promoter akcije crveni krst crveni tepih u mionici dr vladimir jevtic

У Мионици је 27. јуна одржана акција „Црвени крст-црвени тепих“ у оквиру посебне кампање добровољног давалаштва крви у Србији у којој учествује више од педесет познатих личности из културе, спорта, музике, медицине, новинарства и саобраћаја. Промотер акције био је др Владимир Јевтић, председник Асоцијације за безбедност мотоциклиста, који је заједно са тридесетак грађана мионичког краја том приликом дао крв. Јевтић је у разговору са Мионичанима указао на значај омасовљења добровољног давалаштва у Србији, јер тренутно само три одсто нашег становништва даје драгоцену течност и на тај начин брину о осталих 97 процената људи међу којима је много оних којима је крв преко потребна.

promoter akcije crveni krst crveni tepih u mionici dr vladimir jevtic 2

 

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ-ПРИКУПЉЕНО 38 ЈЕДИНИЦА

Црвени крст Мионице је јуче у Клубу мионичког Културног центра у сарадњи са Службом за трансфузију крви организовао акцију добровољног давања крви. На ову хуманитарну акцију се одазвало 49 потенцијалних давалаца. Након провере тренутног здравственог стања драгоцену течност је дало 38 грађана, док њих 11 из медицинских разлога то није могло да учини. Међу даваоцима се нашло и 6 припадница лепшег пола, а треба истаћи и да је 12 лица овом приликом први пут дало крв.

kc krv

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ ЕУ ''ЗА ВИШЕ СОЛИДАРНОСТИ ПРЕМА СТАРИЈИМА''

Услугу Помоћ у кући користило 40 лица са подручја Општине

img 8242

Кроз партнерство са Каритасом Ваљево и Центром за социјални рад ''Солидарност'' општина Мионица је у претходних 20 месеци успешно реализовала пројекат ''За више солидарности према старијима-Кластер Колубарског округа за услугу Помоћ у кући '', током којег је укупно 40 одраслих и старих лица са територије Општине користило услуге помоћи у кући 3 неговатељице. Поводом завршетка пројекта, данас је у Љигу одржана завршна конференција на којој су представљени резултати скоро двогодишњег рада на увођењу социјалне услуге ''Помоћ у кући'' на територији ових општина, пројекта чија је укупна вредност 141,2 хиљаде евра и од чега је 127 хиљада евра обезбеђено захваљујући Делегацији ЕУ.
Према речима менаџера пројекта Душана Перића, сви планирани резултати су у пуној мери и остварени. Током 20 месеци обучено је и лиценцирано 15 лица за пружање услуге социјалне заштите ''Помоћ у кући'', набављена је опрема за неговатељице и купљена три возила.
Очекујемо да ће у наредних пар дана Министарство за рад,
запошљавање, борачка и социјална питања издати посебној организационој јединици Заједничког центра лиценцу за пружање услуге ''Помоћ у кући'', чиме би се створили услови да наставимо са пружањем ове услуге на територији општина оснивача и након истека европског пројекта-истакао је Милан Јанићијевић, директор Заједничког центра за социјални рад ''Солидарност'' за општине Љиг, Лајковац и Мионица.
Општина Мионица је већ крајем прошлог месеца усвојила Захтев Центра за финансирање пројекта ''Пружање услуге помоћ у кући одраслим и старим особама'' у трајању до краја августа 2018. године, чиме ће бити обезбеђен континуитет у пружању услуге у истом обиму као и до сада.
-Корисници услуга су стара лица којима је помоћ преко потребна у обављању свакодневних активности, а којима помоћ породице није на располагању у довољној мери. Иако је овај пројекат званично завршен, план је да и у наредном периоду наставимо са његовим спровођењем тако што ћемо га финансирати из сопствених средстава. Захваљујући Каритасу Ваљево и заједничком центру за социјални рад ''Солидарност'' имамо сва потребна средства и професионално обучено особље да побољшамо услове живота ове угрожене категорије. Желео бих посебно да истакнем да је сарадња са Каритасом Ваљево веома значајна за нашу општину и да успешно траје још од 2014. године када је ова организација након поплава општини Мионица упутила значајну промоћ. Поред тога, заједничким снагама одржали смо бројне тренинге и едукације за децу и одрасле у циљу смањења ризика од приородних катастрофа, спровели радове на чишћењу притоке реке Топлице у Бањи Врујци као и бројне друге активности-нагласио је први човек мионичке општине Бобан Јанковић.

ОДРЖАНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

Црвени крст Мионице је у петак на Тргу војводе Мишића организовао традиционалну летњу акцију добровољног давања крви. Хуманитарна акција је имала одличан одзив, пошто су се у току дана пријавила 62 потенцијална даваоца. Након провере тренутног здравственог стања драгоцену течност је дало 46 грађана, од чега 6 припадница лепшег пола. Такође, треба истаћи да је 10 лица овом приликом први пут дало крв.

ddk2017

У АКЦИЈИ ЦРВЕНОГ КРСТА ПРИКУПЉЕНЕ 34 ЈЕДИНИЦЕ КРВИ

Црвени крст Мионице је у просторијама Клуба Културног центра организовао акцију добровољног давања крви. Акцији се одазвало 36 потенцијалних давалаца, а након провере тренутног здравственог стања драгоцену течност је дало 34 грађана. При томе у акцији је учествовало шест припадница лепшег пола, док је двоје грађана први пут дало крв.

koc krv

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...