fbpx

 

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

Услугу Помоћ у кући користило 40 лица са подручја Општине

img 8242

Кроз партнерство са Каритасом Ваљево и Центром за социјални рад ''Солидарност'' општина Мионица је у претходних 20 месеци успешно реализовала пројекат ''За више солидарности према старијима-Кластер Колубарског округа за услугу Помоћ у кући '', током којег је укупно 40 одраслих и старих лица са територије Општине користило услуге помоћи у кући 3 неговатељице. Поводом завршетка пројекта, данас је у Љигу одржана завршна конференција на којој су представљени резултати скоро двогодишњег рада на увођењу социјалне услуге ''Помоћ у кући'' на територији ових општина, пројекта чија је укупна вредност 141,2 хиљаде евра и од чега је 127 хиљада евра обезбеђено захваљујући Делегацији ЕУ.
Према речима менаџера пројекта Душана Перића, сви планирани резултати су у пуној мери и остварени. Током 20 месеци обучено је и лиценцирано 15 лица за пружање услуге социјалне заштите ''Помоћ у кући'', набављена је опрема за неговатељице и купљена три возила.
Очекујемо да ће у наредних пар дана Министарство за рад,
запошљавање, борачка и социјална питања издати посебној организационој јединици Заједничког центра лиценцу за пружање услуге ''Помоћ у кући'', чиме би се створили услови да наставимо са пружањем ове услуге на територији општина оснивача и након истека европског пројекта-истакао је Милан Јанићијевић, директор Заједничког центра за социјални рад ''Солидарност'' за општине Љиг, Лајковац и Мионица.
Општина Мионица је већ крајем прошлог месеца усвојила Захтев Центра за финансирање пројекта ''Пружање услуге помоћ у кући одраслим и старим особама'' у трајању до краја августа 2018. године, чиме ће бити обезбеђен континуитет у пружању услуге у истом обиму као и до сада.
-Корисници услуга су стара лица којима је помоћ преко потребна у обављању свакодневних активности, а којима помоћ породице није на располагању у довољној мери. Иако је овај пројекат званично завршен, план је да и у наредном периоду наставимо са његовим спровођењем тако што ћемо га финансирати из сопствених средстава. Захваљујући Каритасу Ваљево и заједничком центру за социјални рад ''Солидарност'' имамо сва потребна средства и професионално обучено особље да побољшамо услове живота ове угрожене категорије. Желео бих посебно да истакнем да је сарадња са Каритасом Ваљево веома значајна за нашу општину и да успешно траје још од 2014. године када је ова организација након поплава општини Мионица упутила значајну промоћ. Поред тога, заједничким снагама одржали смо бројне тренинге и едукације за децу и одрасле у циљу смањења ризика од приородних катастрофа, спровели радове на чишћењу притоке реке Топлице у Бањи Врујци као и бројне друге активности-нагласио је први човек мионичке општине Бобан Јанковић.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту