fbpx

 

Подршка Министарства Образовном центру Средње школе "Мионица"


Председник општине Мионица Бобан Јанковић је данас у свом кабинету примио Саветницу министра просвете за дуално образовње Габријелу Грујчић. Тема овог састанка је била подршка развоју Образовног центра Средње школе „Мионица“.

Председник општине је изнео планове који се односе на даљи рад овог Центра који ће у сарадњу са Средњом школом „Мионица“ образовати и обучавати кадрове из области туризма и угоститељства. Он је истакао да је неопходно спровести идеју да сви ученици у овој школи кроз едукацију и праксу стекну знања и вештине које ће одмах моћи да примене при запослењу и да одмах након завршетка школовања буду у потпуности обучени за рад као туристички техничари, кувари, посластичари и конобари. Као је туризам развојна шанса општине Мионица он сматра да је неопходно да овај Центар што пре почне са интензивним радом на овом пољу.

Саветница министра је овом приликом истакла значај оваквог вида Центара где се кроз формално образовање кадрови специјализују за ужу област пословања. Она се приликом посте Средњој школи „Мионица“ и сагледавањем укупшног потенцијала општине за развој туризма и угоститељства уверила да овај Центар има све предиспозиције за успешно пословање.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...