fbpx

 

ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ ''НОВОСТИ'' ШКОЛИ У РАЈКОВИЋУ

Библиотека богатија за 70 књига

 

Компанија ''Новости'' је јуче Основној школи ''Војвода Живојин Мишић'' из Рајковића упутила седамдесет књига које ће обогатити школску библиотеку ове образовне установе. Донација је обрадовала и пријатно изненадила све у школи како због њене вредности за овдашње ученике, тако и због брзине којом је реализована. - Захтев за донацију сам према договору са директорком упутила на више адреса почетком прошле семице. Једини до сада и на наше велико задовољство позитиван одговор је стигао после само пар дана од Компаније ''Новости''. Убрзо нас је сачекало још једно изненађење, јер су књиге већ у понедељак освануле у школској библиотеци – каже школски педагог Јасмина Бабић.

Од ''Новости'' су поред књига из обавезне лектире стигли и други наслови, што је према тврдњи ученика Сандре Марковић и Ђорђа Томашевића и наставнице српског језика Данијеле Алексић добро јер је већини ђака град далеко, а интернет тешко доступан.

- Деца из наше школе воле да читају. Већина њих тражи и књиге које нису део обавезне литературе, тако да ће им овај поклон пуно значити-тврди Данијела Алексић. Књиге ће према речима директорке школе Олге Петровић битно обогатити фонд библиотеке, коју користе и деца из издвојених одељења Школе.

- Школска библиотека данас располаже са око 1.500 књига и стање се битно поправило у последњих пет година, јер смо на иницијативу тадашњег министра рада Расима Љајића успоставили сарадњу са Народном библиотеком Србије која нам сваке године поклања књиге, школску лектиру, енциклопедијска издања и компакт дискове. Радује нас леп гест Компаније ''Новости'' и надам се да ће ова угледна кућа и у наредном периоду наставити да помаже нашу школу - истиче Олга Петровић, директорка ОШ ''Војвода Живојин Мишић'' која је прошле године у акцији Министарства просвете и науке Републике Србије и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања проглашена за једну од 50 најбољих школа у Србији.

и.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...