КАРАТИСТИ ''МИОНИЦЕ'' УЧЕСТВОВАЛИ НА ЛЕТЊЕМ КАМПУ У ЧАЧКУ

Чланови Карате клуба ''Мионица'', полетарац Никола Секулић, пионири Чеда Ракић, Марко Васић, Александар Николић, Милица Мијаиловић, Анђелија Јевтовић и Јана Поповић, наде Јован Белошевић; Ђурђа Ракић, Сара Јевтовић, Тања Станојевић и Анђела Марковић, кадети Младен Илић и Мина Поповић, јуниорка Тијана Цмиљанић и тренери Јелена Туфегџић и Мирослав Васиљевић су од 8. до 14. јула учествовали на летњем карате кампу „Морава 2017“ у Чачку. Ово окупљање су организовали Карате федерација Србије и Карате савез уже Србије, уз учешће око 180 каратиста са простора јужно од Саве и Дунава, Кампом је руководио је председник Карате федерације Србије Славољуб Пипер, носилац црног појаса 8. ДАН. У рад кампа, а у рад су били укључени и други врхунски тренери за кате и борбе, међу којима и Жарко Радовановић, национални тренер за кате.

karate1
Мионичани су имали изузетно успешну такмичарску сезону у којој су поставили нови рекорд по броју освојених медаља (114), па не чуди што је кампу присуствовало чак 15 каратиста, односно 75 одсто регистрованих такмичара. Првог дана кампа одржан је национални семинар и лиценцирање службених лица за предстојећу сезону, којем су присуствовали Драган Туфегџић, Јелена Туфегџић и Мирослав Васиљевић, тренери мионичког карате клуба.


Важно је истаћи да је на кампу у Чачку петоро представника Карате клуба „Мионица“ положило за предмајсторска и мајсторска звања у каратеу, уз похвале да су као најспремнији дошли на камп и да су се најбоље показали на припремним тренинзима. Положили су такмичари Анђела Марковић (за браон појас 1. КYU) Тијана Цмиљанић (браон појас 1. КYU) и Мина Поповић (за црни појас 1. ДАН), као и тренери Мирослав Васиљевић (за црни појас 1. ДАН) и Јелена Туфегџић (за црни појас 2. ДАН). Испитну комисију чинили су Славољуб Пипер, председник Карате Федерације Србије и носилац црног појаса 8. ДАН, Момчило Петровић, председник судијске комисије и носилац црног појаса 6. ДАН и Симо Раичић, председник Карате савеза уже Србије и носилац црног појаса 5. ДАН.


Пре свега, желео бих да се захвалим општини Мионица на издвојеним финансијским средствима захваљујући којима смо успели да велики број чланова нашег клуба пошаљемо на камп, покажемо колико вредимо и тиме осветламо образ наше Мионице. Имали смо врло успешну такмичарску сезону која је крунисана овим кампом, где је као шлаг на торту дошло полагање , након чега је клуб постао богатији за нова предмајсторска и мајсторска звања. Иза њих петоро који су положили стоје године и године тренирања, а посебно иза наших мајстора каратеа који су на сцени и више од деценије. Што се тиче квалитета рада свих наших учесника на кампу, само ћу рећи да је национални тренер Жарко Радовановић изјавио јавно да Мионичанима „скида капу“ - нагласио је Драган Туфегџић, председник Карате клуба „Мионица“.

karate2

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту