fbpx

 

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ 5 КИЛОМЕТАРА ПУТА КА РАВНОЈ ГОРИ

planinica4

Данас су завршени радови на асфалтирању деонице пута Струганик Планиница ка Равној Гори у дужини од 5 километара. Извођач радова финансираних из државног буџета било је предузеће ПЗП ''Ваљево'', а радови су поред израде нове путне подлоге-тампона и постављања асфалта подразумевали и ојачање конструкције коловоза, чишћење постојећих канала и израду нових. Уређењем ове деонице комплетирано је повезивање два државна пута модерним асфалтом, што ће пуно значити мештанима Планинице, Струганика, Брежђа, Горњег Лајковца и других села која гравитирају овом подручју и олакшати им саобраћајну комуникацију.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE PUTA KA RAVNOJ GORI Danas su završeni radovi na asfaltiranju 5 kilometara puta Struganik –...

Posted by Boban Janković on Friday, June 22, 2018

ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ МОСТ ПРЕКО СУВОБОРСКЕ РЕКЕ

Јуче је пуштен у саобраћај мост преко Сувоборске реке у Планиници на путу Козомор – Планиница. Укупна вредност радова на изградњи новог моста је 13,7 милиона динара и у потпуности је финансиран од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима у оквиру Програма отклањања последица мартовских поплава из 2016. године. Радове на изградњи новог моста и пута у његовој непосредној зони, као и регулацији дела речног корита извело је ваљевско предузеће ''Комград''.

thumb suvoborska2

Током ове године планира се изградња још једног моста на Сувоборској реци у Планиници. Пројектна документација је припремљена и следи расписивање јавне набавке за извођење радова.

ОПШТИНИ МИОНИЦА 4 МИЛИОНА ДИНАРА ИЗ ФОНДА ЗА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

На конкурсу Министарства државне управе и локалне самоуправе општина Мионица је добила 4 милиона динара за пројекат доградње и завршетка радова на помоћном објекту Културног центра Мионица. Објекат површине 400 м2 садржаће шминкерницу, гардеробу, оставу за реквизите, салу за пробе и вежбе фолклора, котларницу и мокре чворове. Наиме, доградња овог помоћног објекта започета је у новембру 2017. године када је за грађевинске радове уложено 4,05 милиона динара које је за ову намену определило Министарство културе и информисања на конкурсу „Градови у фокусу“.

dogradnja kc

Подршку из Фонда за локалне самоуправе Министарства државне управе и локалне самоуправе за реализацију пројеката ове године поред мионице добило је још 58 општина и градова Србије.

Фонд за локалне самоуправе смо ове године увећали 32 пута, тако да је 320 милиона динара значајна подршка општинама за сређивање инфраструктуре, повећање ефикасности самих управа и боље пружање услуга грађанима, али и организацији културних спортских, туристичких и других манифестација које су од посебног значаја за ове средине - рекао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.
Он је додао да је циљ овог програма да се помогне локалним самоуправама у пословима који су њихова изворна надлежност, а да им је подршка потребна говори и чињеница да је 120 локалних самоуправа пријавило 171 пројекат.

dogradnja kc mionica

Из Фонда за локалне самоуправе биће финансирана реализација три врсте пројеката, па ће 33 локалних самоуправа добити више од 262 милиона динара за инфрструктурне радове на образовним, спортским и културним објектима, као и радови на комуналној инфраструктури, јавним парковима и расвети. Затим, 18 општина и градова добиће више од 48 милиона динара за набавку савремених информационих технологија које ће омогућити увођење е-Управе и боље пружање услуга грађанима и привреди, док ће са више од 10 милиона динара бити подржано осам локалних самоуправа у организацији културних, спортских и туристичких манифестација.

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ОБИШАО ЗАВРШНЕ РАДОВЕ НА СПОРТСКОЈ ХАЛИ

udovicic 1

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је данас са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем, првим човеком Рукометног савеза Србије Божидаром Ђурковићем и државним секретарима Министарства омладине и спорта Предрагом Перуничићем и Дарком Станићем обишао завршне радове на изградњи спортске хале у Мионици.

udovicic 3

Место које је до прошле године за Мионицу било синоним за опасност и ругло, за лажна обећања многих, остављено ван сваке намене још од 1993. године, а при том се налази поред две школе које похађа око 800 ђака, за највише три месеца биће једна од најсавременијих спортских хала. Стављањем у функцију спортске хале, сређивањем спортских терена и школског простора, Мионица али и цео Kолубарски округ ће добити спортски центар који ће користити и спортисти и ученици и у којем ће се одржавати велика такмичења. Желимо да Мионица постане још један у низу центара за спорт у нашој земљи, да рукомет у њој добије свој Национални тренинг центар, али и да створимо услове за друге спортове, укључујући одбојку и кошарку, јер нам је циљ да спортисти из целе земље и региона долазе у Мионицу - рекао је министар Удовичић.

ПОРОДИЦИ ГРБИЋ ИЗГРАЂЕНА НОВА КУЋА

Трочлана породица Грбић из мионичког села Доњи Мушић, која је остала без крова над главом током мајских поплава 2014. године, добила ја нову и комплетно опремљену кућу површине 54 квадратна метра, укупне вредности 24,000 ЕУРА. Донацију је обезбедила Добротворна организација Српске Православне Цркве „Човекољубље“ уз подршку општине Мионица, чији су представници у друштву председника општине Мионица Бобана Јанковића посетили породицу Станице Грбић.

img 75401

Поплава нам је однела све када је вода улила у кућу и помоћне објекта. Прво смо добили новчану помоћ од Републике Србије и Црвеног крста. А уз посредство општине Мионица дошли су људи из Фондације и започели су изградњу нове кућe. Сами никада не бисмо могли да изградимо један овакав објекат, и сада имамо све услове за живот. – изјавила је више него захвална самохрана мајка Станица Грбић.

img 7573

Фондација „Човекољубље је током 2017. године обезбедила финансијску помоћ у износу од 52,000 ЕУРА за изградњу две и реконструкцију 6 породичних кућа на територији општине Мионица, које су претрпеле штету током поплава у мају 2014. године. Сем изградње и комплетног опремања једне куће и прве фазе изградње још једног стамбеног објекта, помоћ је обухватала финансирање грађевинских радова на стамбеним објектима оштећеним током поплава, и у највећем броју случајева је подразумевала обнову спољне изолације и фасаде, замену спољне и унутрашње столарије, молерско-фарбарске радове, керамичарске радове, као и радове на реконструкцији санитарних чворова.

img 7580

„Ова кућа је једна од осам стамбених објеката чију је изградњу или комплетну реконструкцију финасирала наша Фондација у сарадњи са општином Мионица. Реч је о социјално угроженим домаћинствима, старачким домаћинствима, породицама самохраних родитеља, породицама са чланом који је особа са инвалидитетом или особа са тешком болешћу, као и породицама које су избегле из Хрватске или Босне и Херцеговине. Финасијска средства у износу од 52,000 ЕУРА обезбедили смо уз помоћ аустријске хуманитарне организације „Diakenie Austria“ и уз подршку Епархије Западно Европске и Све Немачке.“ - изјавила је овом приликом Драгана Левићанин, координатор пројекта.

img 7569

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је подсетио да је општина Мионица у поплавама 2014. године претрпела озбиљна оштећења на бројним стамбеним и инфраструктурним објектима. „У протеклом периоду добили смо велику помоћ од Владе Републике Србије и многих хуманитарних организација како би отклонили поседице поплава. Данас присуствујемо припопредаји овог стамбеног објекта који је изграђен средствима Српске Православне Цркве и њене фондације „Човекољубље“, што представља заиста леп гест и активност која је допринела да они који су угрожени добију праву помоћ у виду реконструкције и изградње нових објеката, као и њиховог опремања. – рекао је Бобан Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...