fbpx

 

Најновије вести

АПЕЛ ГРАЂАНИМА

АПЕЛ ГРАЂАНИМА

  Ватрогасно спасилачко одељење у Мионици подсећа грађане да је Законом о заштити од пожара забрањено паљење ниског растиња на отвореном простору и апелује на суграђане на сав...

АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

ЈКП „Водовод Мионица“ је евидентирао драстично увећање потрошње воде које у комбинацији високим температурама и продужени период без значајнијих падавина прети да угро...

Наставак инвестиција Електропривреде Србије y боље снабдевање струјом за све Мио...

Наставак инвестиција Електропривреде Србије y боље снабдевање струјом за све Мионичане

Ускоро ће у свих 36 села у Мионици свака кућа ће имати стабилно снабдевање струјом. У протеклој години замењено је више од 300 стубова нисконапонске мреже и постављено скоро 200 с...

Трочлана породица Грбић из мионичког села Доњи Мушић, која је остала без крова над главом током мајских поплава 2014. године, добила ја нову и комплетно опремљену кућу површине 54 квадратна метра, укупне вредности 24,000 ЕУРА. Донацију је обезбедила Добротворна организација Српске Православне Цркве „Човекољубље“ уз подршку општине Мионица, чији су представници у друштву председника општине Мионица Бобана Јанковића посетили породицу Станице Грбић.

img 75401

Поплава нам је однела све када је вода улила у кућу и помоћне објекта. Прво смо добили новчану помоћ од Републике Србије и Црвеног крста. А уз посредство општине Мионица дошли су људи из Фондације и започели су изградњу нове кућe. Сами никада не бисмо могли да изградимо један овакав објекат, и сада имамо све услове за живот. – изјавила је више него захвална самохрана мајка Станица Грбић.

img 7573

Фондација „Човекољубље је током 2017. године обезбедила финансијску помоћ у износу од 52,000 ЕУРА за изградњу две и реконструкцију 6 породичних кућа на територији општине Мионица, које су претрпеле штету током поплава у мају 2014. године. Сем изградње и комплетног опремања једне куће и прве фазе изградње још једног стамбеног објекта, помоћ је обухватала финансирање грађевинских радова на стамбеним објектима оштећеним током поплава, и у највећем броју случајева је подразумевала обнову спољне изолације и фасаде, замену спољне и унутрашње столарије, молерско-фарбарске радове, керамичарске радове, као и радове на реконструкцији санитарних чворова.

img 7580

„Ова кућа је једна од осам стамбених објеката чију је изградњу или комплетну реконструкцију финасирала наша Фондација у сарадњи са општином Мионица. Реч је о социјално угроженим домаћинствима, старачким домаћинствима, породицама самохраних родитеља, породицама са чланом који је особа са инвалидитетом или особа са тешком болешћу, као и породицама које су избегле из Хрватске или Босне и Херцеговине. Финасијска средства у износу од 52,000 ЕУРА обезбедили смо уз помоћ аустријске хуманитарне организације „Diakenie Austria“ и уз подршку Епархије Западно Европске и Све Немачке.“ - изјавила је овом приликом Драгана Левићанин, координатор пројекта.

img 7569

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је подсетио да је општина Мионица у поплавама 2014. године претрпела озбиљна оштећења на бројним стамбеним и инфраструктурним објектима. „У протеклом периоду добили смо велику помоћ од Владе Републике Србије и многих хуманитарних организација како би отклонили поседице поплава. Данас присуствујемо припопредаји овог стамбеног објекта који је изграђен средствима Српске Православне Цркве и њене фондације „Човекољубље“, што представља заиста леп гест и активност која је допринела да они који су угрожени добију праву помоћ у виду реконструкције и изградње нових објеката, као и њиховог опремања. – рекао је Бобан Јанковић.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту