fbpx

 

ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ

Представљена поезија Љиљане Нинковић Мргић

 

Љубитељима поезије се у Клубу Културног центра синоћ представила Љиљана Нинковић Мргић, поетеса рођена у оближњем селу Наномиру која од ране младости живи у Београду и која се и поред успешно завршених студија политичких наука и магистратуре на катедри друштвено-економских наука Правног факултета определила за писање стихова. Добродошлицу у песничко братство Љиљани Нинковић Мргић су између осталих пожелели један Матија Бећковић и професор Никола Милошевић.

Они су у својим рецензијама указали да њена поезија износи на видело сву крхкост и непоузданост усамљеника. Трагични парадокс је у томе што је једина тачка на коју усамљеник може рачунати јесте да се ухвати за сламку, што је и назив једне од ауторкиних збирки песама-рекао је глумац Предраг Коларевић који је на овој књижевној вечери у улози водитеља и рецитатора представио поезију Љиљане Нинковић Мргић, као и њене гошће Мионичанке Наде Ђорђевић.

Љиљана Нинковић Мргић је до сада објавила десетак самосталних песничких збирки. Представљајући се овдашњој публици истакла је да пише поезију за све узрасте, да посебно радо пише за децу и о деци и да ће своје следеће јавно појављивање у родном крају у којем често борави посветити поезији за најлмађе.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...