fbpx

 

НА ДАНАШЊОЈ СЕДНИЦИ СО МИОНИЦА

Усвојен први ребаланс буџета

Скупштина општине Мионица је на данашњој седници донела Одлуку о првом ребалансу општинског буџета за 2016. годину. Према речима шефа рачуноводства Општинске управе Мионица Јелене Читаковић, предложени ребаланс се пре свега односи на измене у износима планираних средстава за реализацију пројеката и програма индиректног корисника Општинске дирекције, као и за програм активне политике запошљавања и организовање зоохигијенске службе.

Пре усвајања ребаланса буџета општински парламент је прихватио Програм пословања Јавног предузећа за управљање и коришћење регионалног вишенаменског хидросистема Стубо-Ровни ''Колубара'' за 2016. годину. Технички директор ''Колубаре'' Милан Милутиновић је обраћајући се одборницима између осталог истакао да је ово предузеће у претходном периоду урадило пројектну документацију и обезбедило грађевинску дозволу за извођење радова на изградњи цевовода за транспорт чисте воде у оквиру регионалног система за водоснабдевање на деоници Дивци-Мионица и резервоар ''Светлак'' и да се у овој години планира аплицирање код фондова како би се обезбедила средства за извођење радова у износу од 150 милиона динара.

На седници је усвојен и Локални акциони план запошљавања за 2016. годину, а према речима координатора Канцеларије за младе општине Мионица Жељка Радосављевића у оквиру програма и мера активне политике запошљавања за ову годину су планирани јавни радови, стручна пракса и субвенције послодавцима за запошљавање на новоотвореним радним местима.

Скупштина је у даљем раду донела Одлуку о дугорочном кредитном задуживању Општине у износу до 60 милиона динара за финансирање капиталних инвестиција, а задужење се врши уз добијено мишљење Министарства финансија. Такође, усвојена су Решења о избору Љиљане Митровић за правобраниоца и Ане Мештеровић и Јелене Јанковић за заменике правобраниоца Заједничког правобранилаштва Града Ваљева и општина Лајковац, Љиг, Мионица и Осечина. За вршиоце дужности директора Библиотеке ''Милован Глишић, ЈКП ''Чистоћа Мионица'' и ЈКП ''Водовод Мионица'' на период од шест месеци су постављени Весна Марковић, Зоран Читаковић и Миливоје Павловић, именован је нови састав Школског одбора Средње школе Мионица, а донете су и Одлука о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ''Водовода'', Решење о образовању Комисије за именовање директора овог мионичког предузећа, као и Одлука о изменама и допунама Одлуке о правима и услугама у социјалној заштити која се финансирају из буџета општине Мионица и то у вези социјалног становања у заштићеним условима.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту