fbpx

 

ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Мионица, на основу одлуке Владе Републике Србије да се на територији целе земље прогласи ванредно стање.

Екипе са терена су изнеле извештај о тренутној ситуацији: Колубара је у стагнацији. Топлица прети да угрози неколико објеката у Доњој Топлици. Лепеница се на неколико места излила на пољопривредно земљиште, али не угрожава ни један објекат. Није поплављено ни једно економско домаћинство.
Водоснабдевање је уредно, вода није замућена и има прописан ниво хлора. Испитивање воде врши Завод за јавно здравље два пута дневно. 

На основу тих информација Штаб је донео одлуке којима се уводе додатна дежурства за време викенда, обезбеђена су средства и материјал, а механизација је стављена у стање приправности. Доктор Симовић је постављен као лице задужено за сектор ветерине и одлучено је да се као објекат за привремени смештај животиња, хране и воде у случају ванредне ситуације користи фарма „Стокопром“ у Радобићу. Екипе ЈКП "Чистоћа" Мионица су на терену и предузимају превентивне мере, пре свега чишћење водотокове од наноса и прокопавање канала за одвођење бујичних вода.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је навео да ће учинити све да се омогући неометано фунционисање свих служби које су у надлежности општине и да нам је сигурност грађана на првом месту.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту