fbpx

 

83. САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ ПОСЕТИЛИ МИОНИЧАНИ

Под покровитељством Општине јуче је преко 100 пољопривредника са подручја мионичке општине посетило Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду који се ове године одржава по 83. пут.

Локална самоуправа је поред бесплатног превоза за све заинтересоване обезбедила и бесплатан улаз они су имали прилику да обиђу манифестацију на којој учествује рекордних 1.500 излагача из 60 земаља на око 54000 м2.

Изложба пољопривредне механизације протекла је у знаку најпознатијих светских брендова, а пољопривредне машине, трактори, комбајни, прикључне машине и опрема, били су изложени на отвореном простору Новосадског сајма

  • Национална изложба стоке, под покровитељством Министарства пољопривреде и заштите животне средине, представила је око 1.300 живих експоната из домаћег генофонда.
  • Изложба органских производа и производа са ознаком географског порекла, уз подршку Министарства пољопривреде и заштите животне средине, а у сарадњи са Националном асоцијацијом „Сербиа органица“, промовисала је 26 произвођача из целе Србије. Представљени су производа са ознаком географског порекла Србије.
  • Међународне пословне сусрете „АгроБ2Б@НСФаир“, обележило је учешће представника више од 86 компанија из 10 земаља
  • Конгресни сегмент Пољопривредног сајма обухватио је око 50 догађаја у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма
  • Оцењивање квалитета производа организовано је уочи и током Сајма, а у 30 робних група, комисије, које чине професори факултета и научни радници, вредновале су прехрамбене производе, живе експонате и пољопривредну механизацију

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту