fbpx

 

ОДРЖАНА 27. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Слика: Са 27. седнице Општинског већа

Општинско веће општине Мионица је на својој 27. седници донело Решење о именовању Организационог одбора ''Мишићевих дана 2016.'' на чијем ће се челу налазити Весна Марковић, в.д. директора Библиотеке ''Милован Глишић''. Задатак Организационог одбора кога углавном чине руководиоци овдашњих буџетских установа и јавних предузећа биће да припреми програм Манифестације која ће се половином јула по јубиларни двадесети пут одржати у Мионици, војводи Живојину Мишићу у част.

На овој седници је донета и Одлука о аутобуским стајалиштима на територији Општине, као и Решења о образовању Комисије за одређивање цене закупа пољопривредног земљишта у државној својини на територији мионичке општине и Комисије за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини. Задатак прве Комисије је да непосредно и на основу података надлежних органа одреди тржишну цену закупа пољопривредног земљишта у државној својини за сваку катастарску парцелу планирану за давање у закуп и за свако јавно надметање по катастарским општинама које је обухваћено Годишњим програмом заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Мионица за 2016. годину, док су задаци друге Комисије прикупљање пријава за јавно надметање, спровођење поступка јавног надметања и давање предлога Општинском већу о давању у закуп пољопривредног земљишта у државној својини.

Такође, Општинско веће је формирало стручни тим за израду Процене угрожености у ванредним ситуацијама на територији општине Мионица којим ће руководити заменик председника Општине Милован Лекић и донело Одлуку о плаћању доприноса за здравствено осигурање здравствено неосигураним грађанима општине Мионица.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту