Јуче је у организацији локалне самоуправе у Хотелу ''Врујци'' одржан састанак мионичких привредника, који је отворио председник општине Мионица Бобан Јанковић. Први човек мионичке општине је у свом обраћању нагласио да је развој привреде главни замајац напретка читаве локалне самоуправе.


Циљ нам је да кроз разне програме подршке и одржавање оваквих састанака помогнемо привредним субјектима са подручја наше општине да унапреде своје пословање. Свесни смо да мала и средња, па чак и велика предузећа имају проблем да испуне све захтеве тржишта и веома је значајно да се општина у складу са плановима локалног економског развоја, овлашћењима и могућностима укључи у њихово превазилажење. Помоћ локалне самоуправе треба да се огледа и у едукацији привредника, подршци у проналажењу нових тржишта и конкурисању за одређене пројекте, а посебно у унапређењу нивоа услуга приватном сектору на локалном нивоу, промоцији локалног развоја и подршци младим предузетницима, што ће створити услове за решавање проблема незапослености-рекао је овом приликом председник Општине Бобан Јанковић.


Током радног дела састанка, Бојан Станић из Привредне коморе Србије, генерални директор Агенције за осигурање и финансирање извоза Републике Србије Дејан Вукотић и Олга Радовановић из Фонда за развој Републике Србије су најпре одржали презентације из делокруга рада својих институција, а потом одговарали на бројна питања мионичких привредника.