У организацији Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и Спортског савеза општине Мионица уз подршку локалне самоуправе у петак 21. септембра са почетком у 12 часова у новоотвореној Хали спортова у Мионици биће организован „Мали сајам спорта“.


У Хали спортова ће се окупити сви спортски клубови са територије општине Мионица који ће током Сајма презентовати свој рад и умеће основцима и средњошколцима, али и свим заинтересованим грађанима. Ова манифестација има за циљ промоцију спорта и подстицање на професионално и рекреативно бављење спортом.


- По први пут наша општина је преузела организацију једне овакве манифестације која има за циљ промоцију здравог начина живота, као и подстицање младих да своје време потроше на прави начин. Овом приликом сва мионичка деца, али и сви љубитељи спорта моћи ће да се опробају у најразличитијим спортовима који ће им бити представљени. На овај начин желимо да мотивишемо све оне који се не баве спортом, а пре свега децу да се заинтересују за неки од спортова и да им спорт постане свакодневица. – рекао је овим поводом председник општине Мионица Бобан Јанковић.