Признање уручено председнику Јанковићу

 

Општина Мионица је добитник овогодишњег признања ''Капетан Миша Анастасијевић'' као најперспективнија локална самоуправа на подручју Колубарског и Мачванског округа. Признање је испред локалне самопуправе данас примио председник општине Мионица Бобан Јанковић на свечаности одржаној у Пољопривредној школи у Ваљеву.

Награда ''Капетан Миша Анастасијевић'' је веома значајна за општину Мионица и представља подстрек за будуће активности и рад који су усмерени ка остваривању интереса наших грађана. Ово је доказ да идемо у правом смеру, да оно што радимо има позитиван ефекат и велики подстицај да наставимо даље, још јачим темпом, како би изградили Мионицу, отварали нова радна места и подигли квалитет живота. Свакако да тај посао није ни мало лак, али захваљујући подршци Александра Вучића и Владе Републике Србије успели смо да истрајемо у својим намерама. – рекао је Јанковић.

Он је додао да је у последње три године Мионица једно велико градилиште, да се завршавају капитални пројекти који су деценијама чекали незавршени, као што је хала спортова, граде се мостови, путеви, цевоводи, креће се у реконструкцију школа, улаже у културу, образовање и спорт.

То су све фактори који су утицали да баш Мионица добије епитет најперспективније локалне самоуправе, а сигуран сам да ћемо га у наредном периоду још више оправдати – истакао је први човек мионичке општине.

Награде ''Капетан Миша Анастасијевић'' за привредно и друштвено стваралаштво додељене су у 18 категорија за подручје Колубарског и Мачванског округа. Признање које носи име Капетана Мише Анастасијевића, угледног српског трговца и великог добротвора из 19. века састоји се од плакете и златника са ликом капетана-уметнички рад академског вајара Љубише Манчића из Београда, а додељује се од 2000. године у оквиру пројекта ''Пут ка врху'' чији су носиоци новосадска Агенција ''Медија инвент'' и универзитети у Новом Саду и Београду уз помоћ привредних комора у Србији.