Карате клуб ''Мионица'' је освојио прво место у генералном пласману на традиционалном карате турниру ''Ваљево опен – меморијал Светлана Радојевић'' који је у суботу одржан у ваљевској хали ''Студент''. На турниру ''Б'' категорије у организацији Карате савеза уже Србије и Карате клуба ''014 Ваљево'' и под покровитељством Града Ваљева, који се већ седам година организује у част некадашње успешне такмичарке, тренера и судије Светлане Радојевић, Мионичани су били веома успешни освојивши у 28 наступа чак 27 медаља, 12 златних, 10 сребрних и 5 бронзаних, као и дуго очекивани пехар намењен најуспешнијем клубу у генералном пласману и то такмичећи се само у катама појединачно и екипно под вођством тренера Драгана и Јелене Туфегџић и Мирослава Васиљевића.

Мионичани су у конкуренцији ката тимова имали три наступа и исто толико златних одличја. У категорији нада први су били Никола Секулић, Оливер Остојић и Александар Николић, као и Јана Поповић, Милица Мијаиловић и Ђурђа Ракић, док су у категорији кадеткиња/јуниорки, злато освојиле Тања Станојевић, Анђела Марковић и Тијана Цмиљанић.Што се појединачних наступа тиче, полетарац Никола Ранковић освојио је сребро у апсолутном нивоу и злато у класи жутог појаса. Код пионира Никола Секулић је освојио златне медаље у апсолутном нивоу и у класи зеленог појаса, Марко Васић је освојио бронзу у апсолутном нивоу и злато у класи наранџастог појаса, Андрија Николић је освојио две бронзе (апсолутни ниво и класа зеленог појаса), док је Чеда Ракић био сребрни у класи наранџастог појаса где је виђено ''мионичко финале''. Код девојчица, Хелена Павловић је освојила злато у апсолутном нивоу и бронзу у класи зеленог појаса, а Анђелија Јевтовић сребро у класи зеленог појаса. У узрасној категорији нада Јован Белошевић је био први у апсолутном нивоу и други у класи наранџастог појаса, Оливеру Остојићу је припало је злато, а Луки Симовићу сребро у класи зеленог појаса у још једном ''мионичком финалу''. Код девојчица је Јана Поповић била прва у класи зеленог појаса, победивши у ''мионичком финалу'' Милицу Мијаиловић, док је Ђурђа Ракић била сребрна у класи наранџастог појаса. Код кадеткиња је Тања Станојевић била друга, Сара Јевтовић трећа, а Анђела Марковић пета.Код јуниора је Младен Илић био други, док је Тијана Цмиљанић у још једном ''мионичком финалу'' била боља од Мине Поповић.

На крају такмичења, Карате клубу ''Мионица'' је уз громогласан аплауз публике додељен највреднији пехар на турниру за освојено прво место у генералном пласману испред ваљевског КК ''Звезда'' и ''Лознице'', као и пехар за допринос квалитету овог традиционалног такмичења .