Центар за образовање и развој је у сарадњи са општином Мионица јуче организовао три трибине у Културном центру, на којима се испред Фондације ''Тијана Јурић'' мионичким основцима, средњошколцима и њиховим родитељима обратио Игор Јурић. Реалистичну причу, о бројним опасностима које вребају децу у школи, на улици и на интернету, о томе како се безбедно користе друштвене мреже, којим су све опасностима изложена деца при коришћењу интернета, о педофилији, вршњачком насиљу и трговини људима, Јурић је потркрепио истинитим примерима.

Мој савет је да ваше лозинке за приступ друштвеним мрежама не дајете никоме осим родитељима, да их не записујете и да их, уколико немају најмање осам знакова и не садрже и мала и велика слова и бројеве и друге знаке, одмах промените. Ако имате 600 и више пријатеља на Фејсбуку, знајте да је међу њима најмање један такозвани предатор који користи друштвене мреже да преко њих међу децом пронађе жртве које ће злостављати – нагласио је између осталог Игор Јурић обраћајући се мионичким ђацима и упознао их са чињеницом коју многи нису знали, да када се окачи на Фејсбуку фотографија престаје да буде власништво онога ко ју је поставио.

Јурић је истакао и да су предатори који користе друштвене мреже стрпљиви, љубазни и интелигентни опасни незнанци. Деци је поручио да проблем никад сами не решавају већ да се обавезно повере некоме од старијих, а родитеље између осталог упутио у то шта значе одређене скраћенице које њихова деца куцају на тастатури док их они гледају.