Данaс је одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Мионица на којој је разматрана тренутна ситуација на подручју Општине.

На подручју општине Мионица нема регистрованих случајева заразе корона вирусом, а према извештају Полицијске станице Мионица у току претходне ноћи није било кршења забране кретања од стране грађана, а приликом контроле у периоду од 20 до 05 часова је затечено 7 лица који су имали уредно издате потврде о радном ангажовању.

На овој седници је извршена попуна састава Општинског штаба са осам нових чланова у складу са Уредбом о саставу, начину и организацији рада штабова, чиме ће бити подигнут ниво оперативности. Штаб је донео Наредбу о утврђивању радног времена пекара, апотека, продавница прехрамбене робе, угоститељских објеката, фризерских и козметичких салона, објеката у којима се приређују забавне игре и игре на срећу и пијачне продаје. Донета је и наредба о обезбеђивању финансијских срестава из буџета општине Мионица за израду и набавку заштитне опреме-заштитних маски, а план је да се заштитне маске за вишекратну употребу обезбеде за сваког грађанина општине Мионица. Такође, донета је и Наредба о увођењу првог степена приправности.

 

Документи:
петак, 20 март 2020 16:32
 259.05 KB
 1.259