Изградња трафостанице решава проблеме

Председник општине Мионица Бобан Јанковић се прошле седмице састао са координатором дистрибутивног центра ДП Краљево Сашом Стефановићем и директором Електродистрибуције Ваљево Зораном Николићем. Циљ састанка је био да се установе проблеми који се јављају на нисконапонској и високонапонској мрежи на територији општине Мионица, начин решавања уочених проблема, као и реализација послова редовног одржавања нисконапонске мреже.

Према речима председника општине Мионица Бобана Јанковића у појединим селима мионичке општине се јављају учестали проблеми у снабдевању електричном енергијом.

- Општина Мионица се простире на 329 квадратних километара, а снабдевање електричном енергијом се врши са територије општина Ваљево и Лазаревац. То додатно прави проблеме приликом пријаве кварова и решавања текућих проблема. Тренутно територију општине Мионица покривају 3 трафостанице од 35 киловолти, што очигледно није довољно. На овом састанку смо закључили да би свакако најбоље и трајно решење било изградња још једне трафостанице од 110 киловолти – рекао је Јанковић.