Република Србија Свим грађанима општине Мионица,
Општина Мионица органима власти и јавне управе,
Скупштина општине Мионица имаоцима јавних овлашћења,
Комисија за усаглашавање Статута удружењима и привредним друштвима
општине Мионица са законом и свим заинтересованим правним
Број: 010-6-3/2019 и физичким лицима
Датум: 06.05.2019. године  
ул. Војводе Мишића 30  
14242 Мионица  
www.mionica.rs  

 

Поштовани грађани и пријатељи општине Мионица,

На основу члана 94., "Закона о општем управном поступку" ("Службени гласник РС", бр. 18/2016 и 95/2018) и члана 6., "Одлуке о образовању Комисије за усаглашавање Статута општине Мионица са законом" ("Службени гласник Скупштине општине Мионица", бр. 3/2019) овиме објављујемо

ЈАВНО САОПШТЕЊЕ

којим обавештавамо све грађане општине Мионица, органе власти и јавне управе, имаоце јавних овлашћења, удружења и привредна друштва и сва заинтересована правна и физичка лица из Мионице и света да је у току поступак усаглашавања Статута општине Мионица са законом и са циљем стварања савремених и напредних и још бољих, лепших и пријатнијих услова за живот, рад и боравак свих грађана општине Мионица и наших заједничких гостију, пријатеља и сарадника у њој.

Статут је, као највиши општи акт сваке јединице локалне самоуправе и наше општине Мионица, намењен да служи свим грађанима који стално или повремено живе, раде и бораве у нашој општини и да нам помогне да што лакше остваримо наша права и интересе и извршимо наше законске обавезе, уз помоћ, подршку и разумевање свих изабраних представника у органима општине Мионица и запослених у јавној управи наше општине.

Позивамо Вас да сви заједно приступимо стварању Статута општине Мионица према нашим потребама и правцима даљег развоја и напретка наше општине.

Дођите и донесите нам Ваше жеље, похвале, предлоге, захтеве, примедбе и све што сматрате да треба прилагодити, унапредити, променити и унети у наш заједнички Статут општине Мионица.

Наша Комисија за усаглашавање Статута општине Мионица са законом Вам стоји на располагању и очекујемо Вас да нам се придружите на организованом јавном слушању, које ће се одржавати свакога дана, од 07.05.2019. до 15.05.2019. године, у времену од 09,00-11,00 и од 15,00-17,00 часова, у свечаној сали, на II спрату зграде општине Мионица, у Мионици, ул. Војводе Мишића 30.

За реализацију свега наведеног овлашћен је стручни члан комисије:
Горан Давидовић, тел.: 014/3422-020, моб.: 065/311-3470, е-маил: statut@mionica.rs

С поштовањем,

 

   КОМИСИЈА ЗА УСАГЛАШАВАЊЕ СТАТУТА
   ОПШТИНЕ МИОНИЦА СА ЗАКОНОМ
   
   ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ
   Бобан Јанковић, с.р.
   Председник општине Мионица