Сви подједнако вредни

Програмом у Основној школи „Милан Ракић“ данас је у Мионици обележен Међународни дан особа са инвалидитетом. Луткарском представом „Јежурко“, музичким перформансом „Сви смо ми исти“ и рециталом ученика специјалног одељења, деца Мионице послала су поруку љубави целом свету.


Председник општине Мионица г-дин Бобан Јанковић изјавио је да нашу децу треба учити да се према особама са инвалидитетом, које су друштву подједнако вредне, треба опходити без предрасуда и са пуним поштовањем.


Међународни дан особа са инвалидитетом се обележава од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.

SVI SMO JEDNAKI

SVI SMO JEDNAKI У ОШ ,,Милан Ракић” Мионичани су обележили Међународни дан особа са инвалидитетом. Пославши поруку љубави у свет, музичким перформансом ”Сви смо ми исти”, деца Мионице су поручила да смо сви подједнако вредни друштву. Настојимо да оваквих иницијатива буде што више! #mionica #mionicakojuvolim

Posted by Boban Janković on Tuesday, 3 December 2019