Вечерњим богослужењем у понедељак је обележен долазак најрадоснијег хришћанског празника Божића. Архијерејски намесник колубарски протојереј-ставрофор Саша Тимотић је након вечерње службе честитао Бадње вече и позвао вернике да у престојећим празницима и недељама долазе у цркву и да се моле за спас верујућег народа, светиња и манастира у Црној Гори.

Затим је уследило освећење и паљење бадњака и богат ватромет који је даривала општина Мионица. Деца су у реплици Витлејемске пећине проналазила слаткише, а старији су се могли окрепити куваним вином и шумадијским чајем.

После вишегодишње паузе на Божић је у Храму Вазнесења Господњег у Мионици служена Поноћна литургија, где се причестио велики број верника. На крају Литургије коју је служио архијерејски намесник колубарски протојереј-ставрофор Саша Тимотић освећене су мале чеснице. Сребрњаке су пронашли Јован Петровић, Наташа Радовановић и Анастасија Стефановић, сви из Мионице. Поноћну Литургију у Манастиру Светих апостола Петра и Павла служили су јереј Александар Васиљевић и јеромонах Исакије (Стојановић). У Мионичкој цркви Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Живота Новитовић, где се такође велики број верника причестио. На крају Литургије опет су освећене чеснице, а сребрењаке су овог пута пронашли Душица Михајловић из Београда и Никола Бабић и Дејан Остојић из Мионице.