Скупштина општине Мионица је на седници одржаној 18. децембрадонела Одлуку о буџету Општине за 2020. годину у износу од 654,71 милион динара. Средствима буџета ће се финансирати 17 програмских активности. Према програмској класификацији расхода за опште услуге локалне самоуправе опредељено је 140,53 милиона, за организацију саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре 50,4 милиона динара, за предшколско васпитање и образовање 62,67 милиона динара, за основно образовање и васпитање 40,28 милиона, за развој културе и информисања 89,48 милиона, за развој спорта и омладине 43,13 милиона, а за комуналне делатности 62,75 милиона динара.

Руководство општине Мионица ће се у наредном периоду посебно фокусирати на повећање сопствених прихода у буџету. Са тим у вези, биће формирана радна група која ће се искључиво бавити овом облашћу - нагласио је председник општине Мионица Бобан Јанковић обраћајући се одборницима.

На овој седници је усвојен и Пословник Скупштине који је усаглашен са новим Статутом општине и којим се уређује конституисање, организација и рад Скупштине, начин остваривања права и дужности одборника, јавност рада и друга питања везана за рад општинског парламента и његових радних тела. Усвојени су између осталог и Кадровски план Општинске управе Мионица за наредну годину, Програм пословања, Финансијски план и Програм комуналног одржавања хигијене јавних површина у Вароши Мионица и Бањи Врујци ЈКП „Водовод Мионица“ за 2020. годину. Послови ванлинијског превоза путника који се односе на превоз ученика основних и средње школе са територије Општине, као и послови на зимском одржавању путева и улица су одлуком општинског парламента поверени ЈКП „Водовод Мионица“, чији је Програм зимског одржавања путева и улица за период до 31. марта 2020. године такође усвојен на овој седници.