Данас је ступила на снагу нова Мера Владе Републике Србије у сузбијању епидемије корона вируса и сви грађани без обзира на старост морају бити у временском периоду од 20 часова до 5 часова наредног дана у својим домовима.

Ова забрана кретања не односи се на лица којима је неодложно потребна здравствена помоћ, одређеним групама пољопривредних произвођача, као и радницима који раде у другој и трећој смени.

ПОТРЕБНО ЈЕ ДА СВИ ПРИВРЕДНИ СУБЈЕКТИ ПОЛИЦИЈСКОЈ СТАНИЦИ МИОНИЦА ХИТНО ДОСТАВЕ ОВЕРЕН И ПОТПИСАН СПИСАК РАДНИКА КОЈИ ЋЕ БИТИ РАДНО АНГАЖОВАНИ У ВРЕМЕНСКОМ ПЕРИОДУ У КОЈЕМ ЈЕ ЗАБРАНА КРЕТАЊА. ПРИВРЕДНИ СУБЈЕКТИ ЗА СВОЈЕ ЗАПОСЛЕНЕ ЈЕ ПОТРЕБНО ДА ИЗДАЈУ И ПИСАНУ ДОЗВОЛУ КОЈУ СУ РАДНИЦИ У ОБАВЕЗИ ДА НОСЕ СА СОБОМ И ПОКАЖУ ПОЛИЦИЈИ. СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ПОСЛОДАВЦИ МОГУ ДОБИТИ НА ДЕЖУРНИ ТЕЛЕФОН ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ МИОНИЦА 014/3421321.

Кога полиција затекне на улици после 20 часова, а нема писану дозволу, биће му написана кривична пријава, грађанин спроведен на кућну адресу, а кривични поступци накнадно спроведени.