Командант Штаба за ванредне ситуације Бобан Јанковић је јутрос одржао састанак са директорима Основних школа „Милан Ракић“ Мионица, „Војвода Живојин Мишић“ Рајковић, Средње школе Мионица и Центра за образовање и развој Мионица у вези одвијања наставе на даљину на територији Општине у условима ванредног стања. Закључено је да се онлајн настава одвија по плану, да је између наставника и ученика успостављен систем размене информација који добро функционише, а наставници сваког дана додатно унапређују реализацију образовног програма.

-Убрзано радимо на реализацији плана општине Мионица о покретању Мооdle платформе „Образовање Мионица“, која ће умрежити све нивое формалног и неформалног образовања за децу, одрасле и старије особе у један систем. У ту сврху је већ „подигнута“ платформа за потребе реализације наставе у нашој Средњој школи која ће ових дана бити унапређена и омогућити свим грађанима општине Мионица програме образовања на даљину, као што су на пример курсеви страних језика - нагласио је Јанковић и додао да Мооdle представља обједињени скуп алата који омогућује приступ заједничким изворима знања, размену едукативног материјала и слично.

Првенствено је намењен институцијама које се баве едукацијом, мада се може користити и ван овог, “институционалног” контекста. Конципиран је тако да не представља замену класичном, непосредном начину одржавања наставе, него је у питању допуна стандардном систему наставе која отвара читав спектар нових могућности.