Стручно оперативни тим за сузбијање епидемије Корона вируса Штаба за ванредне ситуације општине Мионица саопштава да због несигурне епидемиолошке ситуације изазване повећањем броја новооболелих од корона вируса у општини Мионица доноси следеће апеле и препоруке:

-Апелује се на грађане да поштују и спроводе превентивне мере заштите од вируса Ковид-19, да посебно поштују социјалну и физичку дистанцу, као и ношење маски у затвореном простору.

-Апелује се на послодавце који послују на територији општине Мионица, да доследно спроводе све предложене и неопходне превентивне мере у складу са прописима, у циљу осигурања заштите и здравља запослених, радно ангажованих лица и странака.

-Стручно оперативни тим за сузбијање епидемије Корона вируса Штаба за ванредне ситуације општине Мионица позива организаторе прослава да с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, поступе одговорно и одложе одржавање прослава. Уколико се одлуче за одржавање прослава од посебног је значаја да се и организатори и учесници прослава строго придржавају датих препорука.

-Препоручује се ЈКП „Водовод Мионица“ да појача мере чишћења , прања улица, дечијих игралишта и спортских терена, као и простора око здравствених установа (Дом здравља и амбуланте).

-Препоручује се ЈКП „Водовод Мионица“ да врши редовно чишћење, прање, дезинфекцију простора и опреме свих пијаца.

-Препоручује се ПУ Дечији вртић „Невен“ да доследно спроводи све мере наложене од Министарства здравља и Министарства просвете.

-Препоручује се Спортском центру Мионица да доследно спроводи све инструкције и упутства надлежних органа која се односе на спровођење противепидемијских мера на отвореним и затвореним базенима и другим теренима којима управља.

-Стручно оперативни тим за сузбијање епидемије Корона вируса Штаба за ванредне ситуације општине Мионица ће свакодневно пратити развој епидемиолошке ситуације и у зависности од актуелног стања, предлагати Штабу за ванредне ситуације предузимање неопходних мера у складу са одлукама Кризног штаба Републике Србије.