Основној школи „Војвода Живојин Мишић“ Рајковић је од Министарства правде у оквиру јавног конкурса за доделу средстава прикупљених на основу одлагања кривичног гоњења опредељено 1,7 милиона динара за реализацију пројекта „Храбрим корацима у иновације уз дигиталне презентације“. Уговор о реализацији пројекта је потписан јуче у Београду, а ова средства биће намењена за набавку 16 пројектора, 16 пројекционих платана и 16 зидних носача пројектора.

- Уз рачунаре које је школа добила прошле године, ова средства ће помоћи да наша деца која похађају матичну школу у Рајковићу и издвојена одељења ни мало не заостају у погледу квалитета образовања за децом из градских средина-истиче председник општине Мионица Бобан Јанковић и подвлачи да су школе други дом наше деце и да зато локална самоуправа предано ради да им обезбеди најбоље могуће услове за рад.

Поред средстава које је одобрило Министарство правде, Основна школа „Војвода Живојин Мишић“ је у другој половини прошле године од Министарства просвете, науке и технолошког развоја добила 16 лап-топ рачунара. Одобрењем средстава за реализацију пројекта „Храбрим корацима у иновације уз дигиталне презентације“ биће заокружујено опремање учионица рачунарском опремом, која ће омогућити квалитетније одвијање наставе, њено осавремењавање, а самим тим и ефикасније преношење знања ученицима. Такође, провера знања ће добити интересантнији облик, уз помоћ све популарнијих онлајн квизова и асоцијација. Циљ je да се настава учини интерактивном, занимљивијом и да у што већој мери буде прилагођена потребама савремене наставе.