На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица који пружају услуге смештаја у некатегорисаном угоститељском објекту, да испуне своју законску обавезу и пријаве се ради евидентирања и уношења у Централни информациони систем у угоститељству и туризму ( еТуриста).


Од 1. октобра 2020. године, Централни информациони систем у угоститељству и туризму ( еТуриста) постаје једини извор података за Републички завод за статистику о туризму и угоститељству, те уколико угоститељи не буду евидентирали туристе, статистички ће туристички промет бити значајно умањен у општини Мионица, али и у целој Републици Србији, што ће имати последице на процес одобравања и реализације пројеката развоја.
Од 1. октобра 2020. године, угоститељи ће искључиво и једино моћи путем Централног информационог система у угоститељству и туризму (еТуриста) пријављивати поред, домаћих и стране госте и на тај начин испуњавати своју обавезу по Закону о странцима.


МУП Републике Србије ће, као директан корисник система, искључиво и једино путем Централног информационог система у угоститељству и туризму (е Туриста) добијати информације о страним туристима у Републици Србији.


Угоститељи и угоститељски објекти који не буду унети у Централни информациони систем у угоститељству и туризму (е Туриста) неће моћи учествовати у пројекту реализације ваучера за одмор у Републици Србији.

Документи:
уторак, 20 октобар 2020 10:04
 260.09 KB
 611